Carina Fontenay lämnar nu sina politiska uppdrag efter att affären genomförts. Foto: JOHN EDLUND/PRESSBILDCarina Fontenay lämnar nu sina politiska uppdrag efter att affären genomförts. Foto: JOHN EDLUND/PRESSBILD
Carina Fontenay lämnar nu sina politiska uppdrag efter att affären genomförts.  Foto: JOHN EDLUND/PRESSBILD
Här, vid fotbollsplanerna och villorna i Skepplanda, har två medlemmar i Hells Angels Goth Town-män köpt en fastighet. Gruppledaren Carina Fontenay, M, lämnar nu sina politiska uppdrag i Ale efter fastighetsaffären. Foto: Christer GrändevikHär, vid fotbollsplanerna och villorna i Skepplanda, har två medlemmar i Hells Angels Goth Town-män köpt en fastighet. Gruppledaren Carina Fontenay, M, lämnar nu sina politiska uppdrag i Ale efter fastighetsaffären. Foto: Christer Grändevik
Här, vid fotbollsplanerna och villorna i Skepplanda, har två medlemmar i Hells Angels Goth Town-män köpt en fastighet. Gruppledaren Carina Fontenay, M, lämnar nu sina politiska uppdrag i Ale efter fastighetsaffären. Foto: Christer Grändevik
Polisen befarar att det gamla gästgiveriet ska förvandlas till en klubblokal för Hells Angels Goth Town efter fastighetsaffären med moderaternas gruppledare. Foto: CHRISTER GRÄNDEVIKPolisen befarar att det gamla gästgiveriet ska förvandlas till en klubblokal för Hells Angels Goth Town efter fastighetsaffären med moderaternas gruppledare. Foto: CHRISTER GRÄNDEVIK
Polisen befarar att det gamla gästgiveriet ska förvandlas till en klubblokal för Hells Angels Goth Town efter fastighetsaffären med moderaternas gruppledare. Foto: CHRISTER GRÄNDEVIK

Politiker lämnar uppdrag – efter makens HA-affär

Publicerad

Efter att en fastighet i Ale sålts till två Hells Angels-medlemmar stod det klart att gruppledaren för moderaterna i kommunen, Carina Fontenay (M), medverkat till köpet. 

Nu meddelar toppolitikern att hon lämnar sina tyngsta politiska uppdrag. 

– Det ringer folk till våra kommunalråd och påstår massa osanningar om allt möjligt. Det ifrågasätts exempelvis hur jag har råd att resa utomlands. Man smutskastar mig som person, säger hon.

När det gamla gästgiveriet i Skepplanda skulle säljas före nyår stod en ideell motorförening som köpare. Men de två köparna som undertecknade köpekontraktet visade sig vara mångåriga medlemmar i Hells Angels Goth Town - en av Göteborgs tre Hells Angels-avdelningar. 

Samtidigt var en av säljarna av fastigheten gift med en av Ale kommuns högt uppsatta politiker, Carina Fontenay (M) – en fastighetsaffär GP var först att berätta om tidigare i veckan. 

Och situationen komplicerades ytterligare då GT kunde avslöja att toppolitikern var direkt inblandad i affären genom att hon med sin namnteckning bevittnade köpekontraktet.

Nu lämnar Carina Fontenay flera av sina politiska uppdrag. 

Carina Fontenay, M: "Djupt orättvis"

I ett pressmeddelande meddelar hon att hon lämnar alla sina politiska poster, förutom platsen i kommunfullmäktige. 

– Jag tycker att det mediedrev och den ryktesspridning som förekommer mot mig som person och gentemot min familj är djupt orättvis och det gör mig väldigt ledsen, skriver Carina Fontenay i pressmeddelandet. 

När GT når henne per telefon säger Carina Fontenay att Hells Angels inblandning var okänd för henne och att det nu pågår en smutskastning mot henne och hennes familj.

 Så varken du eller någon i din närhet kände till vilka de här personerna var?

– Absolut inte. Vi fick ett bud från mäklaren och min man och hans kompanjon accepterade budet och sen var min kompanjon ihop med mäklaren och träffade köparna på banken. Det var två killar som vilka som helst och de skrev på och pengar blev överförda, säger Carina Fontenay. 

Men har du eller någon i din närhet rört sig i mc-miljö? 

 – Jag vill inte uttala mig mer om någonting faktiskt. Jag känner att det här börjar ta proportioner som jag inte orkar med. Jag hänvisar till det jag har sagt innan så får det vara bra, säger hon. 

Kan bli lokal för Hells Angels Goth Town 

Hon säger att den ryktesspridning som hon hänvisar till i pressmeddelandet, handlar om personer som ringer in till kommunen.

– Det ringer folk till våra kommunalråd och påstår massa osanningar om allt möjligt. Det ifrågasätts exempelvis hur jag har råd att resa utomlands. Man smutskastar mig som person, säger hon.

De två Hells Angels-medlemmarna har GT sökt. De har tidigare agerat "bulvaner" då Hells Angels Goth Town köpte en fastighet genom ett handelsbolag i Mölndal 2007.

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren
Daniel Olsson
Daniel Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER