Politiker jagade bort polis med motorsåg

Publicerad

En 38-årig moderat politiker från Härryda kommun dömdes på fredagen till villkorlig dom.

Händelserna utspelade sig i december och slutade med att mannen sköts i huvudet av polis

Politikern kommer inte att uteslutas ur partiet.

Det var i december förra året som politikern själv ringde efter polis. När de kom till platsen uppfattade polisen att 38-åringen tog upp ett vapen och riktade mot dem. En polis ska då ha skjutit tre skott och träffat 38-åringen bland annat i huvudet, det skriver sr.se.

Den 38-årige mannen hävdar å sin sida att han inte hotade någon utan att han blev skjuten bakifrån när han försökte sticka från platsen.

Poliserna utreddes för tjänstefel men friades.

Utesluts inte ur partiet

Tidigare samma dag ska politikern enligt åtalet ha hotat poliser med en skovel och också jagat polis med en startad motorsåg. Det är för detta mannen döms, skriver sr.se.

Tingsrätten skriver att "många olyckliga omständigheter har i detta mål lett till att det som från början var tänkt som en hjälp från polisernas sida blev något helt annat. Det slutade helt enkelt med att han blev allvarligt skadad."

På lördagen meddelade Moderaterna i Härryda kommun att man stöder 38-åringen och inte har diskuterat om han ska uteslutas.

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER