Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Politiker jagade bort polis med motorsåg

En 38-årig moderat politiker från Härryda kommun dömdes på fredagen till villkorlig dom.

Händelserna utspelade sig i december och slutade med att mannen sköts i huvudet av polis

Politikern kommer inte att uteslutas ur partiet.

Det var i december förra året som politikern själv ringde efter polis. När de kom till platsen uppfattade polisen att 38-åringen tog upp ett vapen och riktade mot dem. En polis ska då ha skjutit tre skott och träffat 38-åringen bland annat i huvudet, det skriver sr.se.

Den 38-årige mannen hävdar å sin sida att han inte hotade någon utan att han blev skjuten bakifrån när han försökte sticka från platsen.

Poliserna utreddes för tjänstefel men friades.

Utesluts inte ur partiet

Tidigare samma dag ska politikern enligt åtalet ha hotat poliser med en skovel och också jagat polis med en startad motorsåg. Det är för detta mannen döms, skriver sr.se.

Tingsrätten skriver att "många olyckliga omständigheter har i detta mål lett till att det som från början var tänkt som en hjälp från polisernas sida blev något helt annat. Det slutade helt enkelt med att han blev allvarligt skadad."

På lördagen meddelade Moderaterna i Härryda kommun att man stöder 38-åringen och inte har diskuterat om han ska uteslutas.