Foto: Ung Vänster
 Foto: Ung Vänster

Politiker hotades genom sjuårig bror

Publicerad

Hotbreven har varit många för Ung vänsters ordförande i Älvsborg, Hicham El-Horr.

Men i förra veckan gick brevskrivarna över gränsen.

Hans sjuårige lillebror blev stoppad på gatan och fick ett hotbrev i handen som han uppmanades ge sin bror.

- Det känns förjävligt, säger Hicham El-Horr.

Efter valet 2010 har Ung vänsters ordförande i Älvsborg, Hicham El-Horr, fått sin beskärda del av hotbrev från anonyma personer, personer med främlingsfientliga åsikter.

- Och ska man sammanfatta budskapen i breven så är det att jag är en jävla kommunist, säger han,

Nytt hotbrev

Förra veckan gick dock brevskrivarna över gränsen. Några personer kom fram till hans sjuåriga lillebror när brodern var på väg hem från skolan.

- De frågade honom om jag var hans bror. Han svarade ja och då gav de honom ett brev som han skulle ge till mig, säger Hicham El-Horr.

Det visade sig vara ytterligare ett hotbrev.

- Men min lillebror hade ingen aning om vad som stod i det. Han trodde att det här var mina kompisar.

Hur reagerade du när du fick reda på det här?

- Det kändes förjävligt att de stoppade min lillebror.

Är du rädd att brevskrivarna ska gå längre, att det inte ska stanna vid hotbrev?

- När jag fick det första brevet så blev jag ganska rädd men nu blir jag inte det längre. Hade de velat göra något mer mot mig så hade de gjort det vid här laget.

Han fortsätter:

- Och nu känner jag bara att jag får mer energi och vilja att fortsätta när jag får sådana här brev. Jag vill visa ungdomar att man kan arbeta politiskt.

Har du gjort en polisanmälan?

- Nej, jag vill inte dra in min bror i det här.

Hicham El-Horr har ingen aning vem som ligger bakom breven och vill inte heller spekulera.

- Men det är ju rasister, främlingsfientliga personer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER