Stationen i Lysekil har spärrats av. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTOStationen i Lysekil har spärrats av. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO
Stationen i Lysekil har spärrats av. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO
Polisens bombgrupp är på plats och ska undersöka väskan med en bombrobot. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTOPolisens bombgrupp är på plats och ska undersöka väskan med en bombrobot. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO
Polisens bombgrupp är på plats och ska undersöka väskan med en bombrobot. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO

Mystiskt föremål hittades – polisstation spärrades av

Publicerad

Ett mystiskt föremål placerades utanför polisstationen i Lysekil under måndagen.

Stationen spärrades av och bombgruppen kallades till platsen.

Det visade sig att föremålet, oklart vad för något, var ofarligt.

På måndagseftermiddagen spärrades polisstationen i Lysekil av sedan ett föremål upptäckts utanför entrén.

– Man har sett att det står ett mystiskt föremål tillsammans med ett brytverktyg utanför stationen och då undrat om det kan vara någon form av hot, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Thomas Andersson är samordnare vid polisens båtsamverkan i region Väst och sitter i polishuset i Lysekil.

– Vi kör enligt våra rutiner och gör det fullt ut. Vi har börjat spärra av och när själva bombgruppen kommer, kommer det spärras av mer, säger Tomas Andersson vid 14.15-tiden

En kvart senare uppgav han att bombgruppen var på plats.

– Bombgruppen är framme nu. Det är bra att man tar det på allvar, säger Thomas Andersson vid polisens båtsamverkan, som arbetar på den aktuella stationen.

– Han från bombgruppen är framme nu och gör en bedömning, säger Thomas Andersson vidare.

Thomas Andersson på polisens båtsamverkan arbetar på polisstationen som är utrymd.Foto: PRIVAT

Ingen kan ta sig in

Stationen var däremot inte helt utrymd.

– Det här är utanför vår reception och vi har en säkerhetsreception här med riktigt bra skydd in mot polisstationen. Receptionen är skyddad, om man säger så.

Man kan däremot inte ta sig in på stationen.

– Det är bra att man tar det på allvar, säger Thomas Andersson.

Vägen utanför polisstationen stängdes av till följd av att polisstationen spärrades av, kan man läsa på Lysekils kommun hemsida.

Det påverkade även en närliggande matbutik och man bad trafikanter om att följa polisens anvisningar vid platsen.

 

LÄS OCKSÅ: Landvetter utrymdes efter misstänkt föremål

Mystiskt föremål var ofarligt

Vid 15.30-tiden uppger polisen att man undersökt föremålet – som visade sig vara ofarligt. Avspärrningarna upphävdes då.

– För en kvart sedan fick vi besked att man har undersökt föremålet och gjort analys. Det bedöms som ofarligt, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

I nuläget finns det ingen brottsrubricering i ärendet och det är alltså oklart om det faktiskt ligger något brott bakom. Det har inte kommit något konkret hot till polisstationen i samband med händelsen, säger Ulla Brehm.

– I nuläget har jag inga uppgifter om någon brottsrubricering.

Ingen person uppges ha kommit till skada.

 

LÄS OCKSÅ: En skadad efter skott in i polisstation  

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER