Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisjakt efter stulen bil – polis slog in rutorna

En polisjakt pågick i över en timme i Sjuhärad under tidiga lördagsmorgonen.

Polis fick stopp på bilen med hjälp av en spikmatta – därefter slog polisen sönder rutorna på fordonet för att få ut de fyra misstänkta.

Jakten tog sin början i Svenljunga strax innan klockan 04 på lördagsmorgonen. En privatperson anmälde då att denne körde bakom en bil som körde väldigt vingligt längs länsväg 154. När polisen undersökte bilen närmare så visade det sig att den var stulen. Föraren vägrade dock stanna på polisens tecken – varpå en biljakt tog vid.

Biljakten – på pågick i över en timmes tid – gick från Öxabäck i riktning mot Örby.

Polisen krossade rutorna

Polisen beslutade att en spikmatta skulle läggas ut för att få stopp på fordonet. Vilket skedde strax innan bilen var tillbaka i Svenljunga.

– Där stoppas bilen tack vara en spikmatta som polisen lagt ut. De fick punktering och stannade ganska direkt. De vägrade att öppna bildörrarna så patrullen tvingades slå rutorna för att ta sig in i bilen, säger stationsbefälet i Borås till Borås Tidning.

Fyra personer i 20-årsåldern befann sig i den stulna bilen, de misstänks nu för stöld av motorfordon. Föraren – som också misstänks för grov vårdslöshet i trafik – kördes till sjukhus med lindriga skador efter händelsen.

Bilen ska ha stulits i Kinna den 25 april, skriver BT.