Polisjakt efter knivrånare i Kungälv

Publicerad

Polisen jagar just nu två maskerade gärningsmän som har knivrånat Coop Konsum i Kungälv.

Affären drabbades så som den 16 december av ett liknande rån.

Polisen misstänker att det kan vara samma gärningsmän.

Larmet om rånet kom in till polisen vid 20.48 på söndagskvällen.

Två maskerade gärningsmän kom då in med en kniv och hotade personalen.

Enligt polisen ska männen ha fått med sig cirka 2500 i kontanter ur kassan.

Coop Konsum i Kungälv rånades så sent som den 16 december på ett liknande sätt.

– Personalen tror att det kan vara samma gärningsmän då det tyckte sig känna igen dem, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Polisen är just nu ute och söker efter rånarna.

– Vi är ute med ett antal enheter. Det är mycket folk ute så därför blir det svårt att söka efter dem med hundpatrull, säger Joakim Hansson.

Flera knivrån

Polisen ska också analysera bilder från en övervakningskamera som finns inne i butiken.

Under söndagskvällen har nu totalt tre butiker knivrånats i Västsverige då även butiker i Alingsås och Uddevalla har utsatts.

Joakim Hansson tror inte att det är samma gärningsmän som ligger bakom rånen.

– Jag tror inte det, men jag kan naturligtvis inte utesluta det. Men alla uppgifterna stämmer inte riktigt överens, men det är väl något som vi får titta vidare på i morgon när vi sammanställer allt, säger Joakim Hansson.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER