Enligt Aftonbladet har en person blivit knivattackerad inne på en restaurang. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Enligt Aftonbladet har en person blivit knivattackerad inne på en restaurang. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Man död i knivdåd på restaurang – en gripen

Publicerad

På onsdagen larmades polisen till en restaurang i Nässjö där en man i 25-årsåldern blivit knivhuggen, enligt Aftonbladet.

Mannen avled senare av sina skador. 

Efter ett intensivt polisarbete kunde en misstänkt gärningsman gripas. Personen är nu anhållen misstänkt för mordet. 

Polisen fick strax efter klockan ett på onsdagen in ett larm från en restaurang i Nässjö.

– Det är en misshandel som inträffat på restaurangen och en person är anträffad inne på den. Personen är skadad, mer vet jag inte, berättade Åsa Willsund vid Jönköpingspolisen.

Aftonbladet skriver att den skadade personen har blivit attackerad med kniv – den uppgiften vill polisens presstalesman inte bekräfta. 

– Jag och en kompis satt och åt när vi hörde ett skrik från köket. Sedan blev det tyst, säger en av restaurangens gäster till Jönköpings-Posten.

Stort område är avspärrat

Vid 15-tiden meddelade polisens presstalesperson Åsa Willsund att personen var allvarligt skadad.

Polisen meddelade senare att den skadade, en man i 25-årsåldern, avled av sina skador.

– Det är en man i 25-årsåldern som avlidit och vi har pratat med hans anhöriga. Troligen avled han på platsen, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen i region Öst.

Den skadade, en man i 25-årsåldern, avled senare av sina skador.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Platsen kring restaurangen ska vara avspärrad och flera polispatruller är på plats, uppger polisen på sin hemsida.

– Vi har valt att spärra av restaurangen och en del av området utanför. Vi behöver säkra brottsplatsen. Vi vet inte vad det är som hänt, utan pratar med vittnen, säger Åsa Willsund.

På onsdagseftermiddagen var polisens tekniker på plats. En hundpatrull är också i området för att söka efter bevis.

– De söker efter tänkbara föremål som kan ha slängts eller tappats, säger Åsa Willsund. 

Man sitter anhållen

Vid 15.20 meddelar polisen att en person har gripits och anhållits, misstänkt för mord.

– Det är en man i 45-årsåldern som är anhållen misstänkt för mord. Han greps i Nässjö efter ett intensivt polisarbete, säger Fredrik Kliman vid 19-tiden.

Mannen och flera andra personer har förhörts av polisen.

– Jag kan inte gå in på vad han sagt i förhöret men förhör har hållits. Jag kan inte gå in på hur det här två personerna känner varandra eller vad det är som ligger bakom det väldigt tragiska som hände i dag, säger Fredrik Kliman.

"Kartlagt händelseförloppet"

Fredrik Kliman säger att polisen kunnat bilda sig en bild av händelseförloppet genom samtal med vittnen och den tekniska undersökningen.

– Det finns personer som har gjort viktiga iakttagelser som vi har förhört. Vi har även kunnat kartlägga det som hänt genom den tekniska undersökningen, även om den inte är helt klar ännu. Det är flera bitar som gör att vi fått en uppfattning av vad som hänt, säger han.

Polisen vill fortsatt få in fler tips och vittnesmål kring händelsen och uppmanar den som har uppgifter att kontakta polisen via telefonnummer 114 14.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER