Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polishund nosade fram pistol efter rån

Polisen har gripit misstänkta rånare. Foto: Ludvig Thunman

Polishunden spårade fram pistolen som rånarna använde. (OBS: Bilden är från ett annat tillfälle).

Foto: Roger Schederin

Den uppmärksammade vågen av personrån fortsätter skölja över Göteborg.

Men i natt tog det stopp för två misstänkta pistolrånare - efter att en polishund, som enligt uppgift var "på gång", nosade fram deras pistol nedgrävd i snön.

– Ett väldigt bra ingripande, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen gick nyligen ut och varnade för att antalet personrån i centrala Göteborg ökar kraftigt. Natten till söndag försökte först, strax före midnatt, en okänd man hota till sig en annan mans pengar vid en bankomat i centrala Göteborg. Vid det här tillfället misslyckades rånaren, enligt polis.

Värre gick det ett par timmar senare, klockan 02.16. Då säger sig en person ha blivit rånad och misshandlad, med flera slag mot huvudet, av flera okända personer. I det här fallet kom rånarna över kontanter.

Vågade bara lyda

– Han blev av med kontanter, cirka tusen kronor. I samband med rånet så har han blivit slagen och inte vågat göra annat än att lämna från sig pengarna. Vi var ganska snabbt på plats och sökte av närområdet men de var försvunna, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

På morgonkvisten var det dags igen, den gången i Kortedala. Vid 06-tiden uppger en person att han blivit rånad och pistolhotad av fem okända personer. De kom bland annat över en telefon.

Men en jobbsugen polishund verkar ha blivit två av de fem männens fall.

Hunden blev deras fall

– Hunden hittade pistolen nedgrävd i snön. Den har spårat hela vägen och i rapporten stod det att det var "bra drag i linan", alltså att hunden är på g och är exalterad och drar, säger Fuxborg och fortsätter:

– Det som är bra så dags på söndagsmorgonen är att inte så många är ute. Då blir det lättare för hunden att spåra.

Den rånade mannen hade gått av spårvagnen när pistolmännen slog till. Målsägaren tror att rånarna satt på samma spårvagn och därför ämnar polis att begära ut vagnens övervakningsfilm för att hitta fler gärningsmän.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!