Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polis lånade polisbuss till möhippa – frias av rätten

Två poliser lånade en av myndighetens bussar för att ”kidnappa” en blivande brud på hennes möhippa. OBS! Genrebild. Foto: Shutterstock
En polis åtalades. Foto: MAXIM THORÉ/BILDBYRÅN

Polisen lånade en av myndighetens bussar för att ”kidnappa” en blivande brud på hennes möhippa.

Anledningen: Denne ville sprida ”en positiv bild av polisens verksamhet”.

Polisen åtalades – men frias nu.

Händelsen inträffade en lördag förra våren när två lediga poliser i region Bergslagen tog en polisbuss för att överraska en blivande brud på hennes möhippa. Det skriver SVT.

Poliserna – som ska ha varit uniformerade och haft tjänstevapen på sig – stoppade den blivande bruden i en fejkad nykterhetskontroll. 

Kvinnan blåste i ett sållningsinstrument som hade preparerats med handsprit – så att hon blåste positivt.   

I det läget ska andra vänner till bruden som var med på möhippan ha kommit fram. 

Det hela uppdagades när några kolleger till poliserna gick ner i garaget, bara för att upptäcka att polisbussen inte stod kvar. 

Frias av tingsrätten

En av ”möhippepoliserna” åtalades senare för händelsen, för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Polisen har i förhör medgett att denne tagit bilen, men polisen anser inte att något brott har begåtts.

Polisens personalansvarsnämnd har i ett yttrande till tingsrätten uppgett att polisen kommer att få behålla jobbet, skriver SVT.

Under tisdagen föll tingsrättens dom i målet – och polisen frias.

”Tingsrätten anser att det är visat att NN:s (polismannens) användning av bilen varit olovlig”, skriver tingsrätten som dock slår fast att polisen inte haft ett sådant uppsåt som krävs för att fällas till ansvar för brott.