Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Poliser i träningskläder spanade på flera gym

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)
Polisen beslagtog dopingpreparat, kanyler och pumpar efter spaning på gym i Skaraborg.
Foto: Polisen
”Våra spanare identifierade och profilerade ut misstänkta”.
Foto: BILDBYRÅN

Träningsklädda poliser spanade under helgen efter doping inne på Skaraborgs gym.

Enligt polisen finns det en bild av att gymmen blivit en frizon för kriminella och personer som använder sig av narkotika och dopingpreparat.
– Vår farhåga är att vanliga unga killar som tränar påverkas negativt när de omges av människor som har sin bas i gängmiljö, doping och narkotika, säger polisinsatschefen i ett pressmeddelande.

Under tre kvällar jobbade polisens spanare, iklädda träningskläder, med att hitta misstänkta inne på gym i Skaraborg. Insatsen genomfördes under helgen och efter ett antal husrannsakningar beslagtogs runt 15 000 enheter med dopingpreparat, skriver polisen i ett pressmeddelande.

– Våra spanare identifierade och profilerade ut misstänkta. När poliserna inne på gymmet hittat någon intressant kontaktades civila och uniformerade kollegor på utsidan som sedan hämtade ut den misstänkte, säger polisinsatschefen.

”Vi tror att det finns ett stort mörkertal”

Enligt polisen fick 16 misstänkta personer lämna urinprov och totalt gjordes sex husrannsakningar varav fem ledde till att polisen kunde göra beslag. Utöver dopingpreparat hittades även kanyler och pumpar. 

 – Vi tror att det finns ett stort mörkertal. Flera av de vi pratade med gav oss en skrämmande bild om unga människor redan var på glid in i dopingbruk. Några av de vi rapporterade hade sysslat med doping i åratal.

Nu hoppas polisen att gymmen fått en bild över att problem med gängkriminalitet, doping och narkotika kan finnas i deras lokaler, skriver polisen i pressmeddelandet.