Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poliser attackerades av man med machete

Natten till lördag gick en man i 55-årsåldern till våldsam attack mot en polispatrull i Nässjö.
Arkivbild.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Natten till lördag gick en man i 55-årsåldern till våldsam attack mot en polispatrull i Nässjö, rapporterar SVT Jönköping.

Mannen hade ett macheteliknande vapen i händerna under tumultet.

Sent fredag kväll larmades polis till ett bostadsbråk i Nässjö. Men väl på plats visade det sig att mannen man sökte lämnat adressen.

 Då började man söka honom i centrum i staden på småländska höglandet. Där hittades han senare av polis på en plats utomhus. Mannen blev snabbt hotfull och han hade ett vapen i sina händer, enligt patrullens rapport.

– Det var en större kniv, något macheteliknande föremål, säger Erik Terneborn, presstalesperson på polisen i region Öst, till SVT Jönköping.

Dramatiskt ingripande

Följden blev ett dramatiskt ingripande från polisen. Mannen ska ha svingat vilt med sitt vassa tillhygge. Man lyckades med hjälp av en batong slå macheten ur mannens händer.

Han sprayades också med pepparsprej, varpå man satte på mannen handbojor.

Mannen greps misstänkt för grovt hot mot tjänsteman och anhölls senare under natten av åklagare på sannolika skäl, uppger polisen på sin hemsida.

Ingen av poliserna ska ha skadats i samband med ingripandet.