Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna mördad i skog – polisens nya vädjan

Den mystiska mannen var synlig i Lassalyckans friluftsområde, platsen där dådet begicks, den aktuella dagen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
På sin hemsida skriver polisen samtidigt att man "utökar sökningen som nu kommer att omfatta hela Ulricehamns kommun". Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

En kvinna hittades mördad i Lasselyckans friluftsområde i Ulricehamn förra året. 

Nu går polisen ut med signalement på en mystisk man som ska ha varit synlig i närheten av mordplatsen samma dag dådet begicks.

– Han är iakttagen vid flera tillfällen från klockan 10.30 och framåt, säger spaningschefen Göran Arvidsson.

Sedan tidigare har den polisen DNA-testat, topsat, och förhört 1 050 män i jakten på den person som misstänks ha mördat en kvinna i 60-årsåldern vid motionsspåret i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i den 24 oktober förra året.

Nu tar man nästa steg och går ut med ett signalement på en man som synts i området samma dag som kvinnan tros ha blivit bragd om livet.

 

LÄS MER: Efter mordet – polisen vill ha in tips

 

"Han var klädd i en mörk jacka av längre modell. Kragen var uppdragen mot halsen. Han bar en mörk stickad mössa, neddragen mot ögonbrynen. Mannen bar svarta/mörka skor, möjligen av märket Converse eller liknande, med vita detaljer", skriver polisen i ett meddelande på sin hemsida och uppmanar mannen, eller de som kan veta vem han är, att kontakta polisen.

"Intressant i utredningen"

Spaningsledaren Göran Arvidsson vill inte gå in på om mannen är den som polisen misstänker är mördaren.

– Han är en intressant person i utredningen. Därför vill vi gärna ha information om honom, säger han.

 

LÄS MER: Teorin: Mördaren spanade i spåret i flera dagar

 

Mannen ska ha setts till i området innan mordet. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

 

Polisen säger sig ha ringat in den förmodade tidpunkten för brottet till någon gång mellan klockan 16.20 och 16.30.

Mannen ska ha setts till innan det.

– Från klockan 10.30 och framåt. Han är iakttagen vid flera tillfällen, men vi har inte kunnat identifiera honom helt enkelt, säger Göran Arvidsson.

Polisen fortsätter topsa

På sin hemsida skriver polisen samtidigt, vad gäller mass-topsningen, att man "utökar sökningen som nu kommer att omfatta hela Ulricehamns kommun".

– Vi har delat upp det i ett antal områden. Nu har vi bearbetat 2,5 av områdena och då går vi vidare, säger Göran Arvidsson.

Polisen tror sig veta vad som har hänt, men motivet till dådet är ännu inte klarlagt. Den som vet någonting om händelsen, eller mannen som de gått ut med signalement på, uppmanas konakta polisen på telefonnummer 114 14.