Den mystiska mannen var synlig i Lassalyckans friluftsområde, platsen där dådet begicks, den aktuella dagen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENDen mystiska mannen var synlig i Lassalyckans friluftsområde, platsen där dådet begicks, den aktuella dagen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Den mystiska mannen var synlig i Lassalyckans friluftsområde, platsen där dådet begicks, den aktuella dagen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
På sin hemsida skriver polisen samtidigt att man "utökar sökningen som nu kommer att omfatta hela Ulricehamns kommun". Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENPå sin hemsida skriver polisen samtidigt att man "utökar sökningen som nu kommer att omfatta hela Ulricehamns kommun". Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
På sin hemsida skriver polisen samtidigt att man "utökar sökningen som nu kommer att omfatta hela Ulricehamns kommun". Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Kvinna mördad i skog – polisens nya vädjan

Publicerad

En kvinna hittades mördad i Lasselyckans friluftsområde i Ulricehamn förra året. 

Nu går polisen ut med signalement på en mystisk man som ska ha varit synlig i närheten av mordplatsen samma dag dådet begicks.

– Han är iakttagen vid flera tillfällen från klockan 10.30 och framåt, säger spaningschefen Göran Arvidsson.

Sedan tidigare har den polisen DNA-testat, topsat, och förhört 1 050 män i jakten på den person som misstänks ha mördat en kvinna i 60-årsåldern vid motionsspåret i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i den 24 oktober förra året.

Nu tar man nästa steg och går ut med ett signalement på en man som synts i området samma dag som kvinnan tros ha blivit bragd om livet.

 

LÄS MER: Efter mordet – polisen vill ha in tips

 

"Han var klädd i en mörk jacka av längre modell. Kragen var uppdragen mot halsen. Han bar en mörk stickad mössa, neddragen mot ögonbrynen. Mannen bar svarta/mörka skor, möjligen av märket Converse eller liknande, med vita detaljer", skriver polisen i ett meddelande på sin hemsida och uppmanar mannen, eller de som kan veta vem han är, att kontakta polisen.

"Intressant i utredningen"

Spaningsledaren Göran Arvidsson vill inte gå in på om mannen är den som polisen misstänker är mördaren.

– Han är en intressant person i utredningen. Därför vill vi gärna ha information om honom, säger han.

 

LÄS MER: Teorin: Mördaren spanade i spåret i flera dagar

 

Mannen ska ha setts till i området innan mordet.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

 

Polisen säger sig ha ringat in den förmodade tidpunkten för brottet till någon gång mellan klockan 16.20 och 16.30.

Mannen ska ha setts till innan det.

– Från klockan 10.30 och framåt. Han är iakttagen vid flera tillfällen, men vi har inte kunnat identifiera honom helt enkelt, säger Göran Arvidsson.

Polisen fortsätter topsa

På sin hemsida skriver polisen samtidigt, vad gäller mass-topsningen, att man "utökar sökningen som nu kommer att omfatta hela Ulricehamns kommun".

– Vi har delat upp det i ett antal områden. Nu har vi bearbetat 2,5 av områdena och då går vi vidare, säger Göran Arvidsson.

Polisen tror sig veta vad som har hänt, men motivet till dådet är ännu inte klarlagt. Den som vet någonting om händelsen, eller mannen som de gått ut med signalement på, uppmanas konakta polisen på telefonnummer 114 14.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson
Daniel Olsson
Daniel Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER