Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens vädjan efter explosionerna i Borås

Ljudet av explosionen fångades på en övervakningskamera i närheten. Foto: Privat / Privat
Explosionen på Sparregatan 20. Foto: Linda Bergh

Ingen har gripits för förra veckans explosioner utanför Borås Tidning. 

Men i helgen gick polisen ut och vädjade till allmänheten om hjälp med tips. 

Enligt BT misstänks gärningsmännen ha varit på platsen och rekat innan dådet. 

Det var natten mot onsdag som en kraftig explosion inträffade i entrén till fastigheten där Borås Tidning och Stadsarkivet i Borås har sina lokaler. 

Ljudet från explosionen fångades på en övervakningskamera i närheten och strax efteråt hittades ytterligare en skarp sprängladdning som ännu inte hade detonerat. 

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse kring sprängningen, vilket innebär att myndigheten kan få extra resurser vid behov. Dessutom har bevakningen av huset stärkts efter det misstänkta attentatet. 

Ingen är gripen

Men än har ingen gripits. På söndagskvällen rapporterar dock Borås Tidning att polisen nu vädjar till allmänheten om hjälp. 

I nuläget är ingen misstänkt för brotten och en åtgärd är att material från stadens övervakningskameror hämtas in. 

– Vi avslutade dörrknackningen i fredags kväll. Egentligen tittar vi på allt som kan ha bäring i det som skett, säger Göran Arvidsson, biträdande utredningsledare vid polisen i Borås, till BT

Nu hoppas man på fler tips. 

– Vi tycker att det borde ha varit lite bättre. Den informationen vi fått är i princip bara från dörrknackningen. Samtidigt händer det ganska sent och det är inte så mycket folk ute, fortsätter Arvidsson i intervjun med Borås Tidning. 

Tips till polisen via 114 14

Vidare säger polisen att tipsen inte behöver gälla tiden för explosionen (det vill säga 23.40-23.45) utan att iakttagelser tidigare eller senare under kvällen också kan vara aktuella. 

Områdena som nämns är platserna kring Sturegatan 50 och Sparregatan 20. 

– När vi pratar om iakttagelser så kan det handla om personer som hängt i närheten, bilar som stått konstigt uppställda eller annat som man reagerat på. Sådan information hade varit otroligt värdefull för oss, säger Arvidsson till BT. 

Några misstänkta motiv har ännu inte offentliggjorts. Har man tips till polisen kan man ringa telefonnummer 114 14.