Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens uppmaning i kampen mot drogerna

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
”Ägg, fjädrar och knark” lyder rubriken på polisens Facebooksida.Foto: SUE OGROCKI/AP TT NYHETSBYRÅN
”Är du en av dessa ungdomar eller umgås du med en av dessa ungdomar? Då finns det alltid en möjlighet att du kommer bli kontrollerad av polis och/eller att polis kommer och knackar på hemma hos dig för att hålla ett orossamtal inom en snar framtid”, skriver polisen i Göteborg syd på Facebook.Foto: ANDREAS L ERIKSSON/BILDBYRÅN

”Ägg, fjädrar och knark”.

Med den rubriken konstaterar polisen i södra Göteborg att narkotikaanvändandet hos unga är fortsatt stort.

”Är du en av dessa ungdomar eller umgås du med en av dessa ungdomar? Då finns det alltid en möjlighet att du kommer bli kontrollerad av polis och/eller att polis kommer och knackar på hemma hos dig för att hålla ett orossamtal inom en snar framtid”, skriver polisen i Göteborg syd på Facebook.

Mycket är annorlunda denna påsk, men inte allt.

Det konstaterar polisen i Göteborg syd på sin Facebooksida. Man skriver:

”Narkotikaanvändningen hos unga är fortsatt hög och polisen ihop med skola, socialtjänst och fritid jobbar oförtrutet vidare med att förebygga, upptäcka och lagföra personer som exempelvis brukar, hanterar och säljer narkotika”.

I inlägget uppmanar polisen både de ungdomar som kommer i kontakt med droger, samt föräldrar som misstänker att deras barn kan hålla på med sådant, att tänka till.

https://www.facebook.com/1063450753693803/photos/a.1071877336184478/2942764065762453/?type=3&theater

Så arbetar polisen

Polisen beskriver också hur de arbetar för att stävja narkotikaanvändandet bland unga.

”Ett av många arbetssätt vi använder oss av är att hålla orossamtal. Detta går ut på att vi åker hem och knackar på hos ungdomar vi befarar kan befinna sig i riskzonen. Syftet med detta orossamtal är att i tid kunna påverka ungdomen”, skriver polisen i Göteborg syd på Facebook och fortsätter:

”Är du en av dessa ungdomar eller umgås du med en av dessa ungdomar? Då finns det alltid en möjlighet att du kommer bli kontrollerad av polis och/eller att polis kommer och knackar på hemma hos dig för att hålla ett orossamtal inom en snar framtid”.