Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter polisens vädjan – nya vittnesmål kring styckmordet

Brutalt styckmord mot kvinna i Alingsås.
Kvinnan hittades styckad i badkaret hos en 51-årig man. Foto: HENRIK JANSSON
Polisen söker i buskarna utanför 51-åringens bostad. Foto: LEOTRIM JUSUFI

Polisen kunde förra veckan bekräfta att den kvinna som tidigare i sommar hittats mördad i Alingsås blivit styckad.

Polisen uppmanade vittnen som kan ha befunnit sig i lägenheten där kvinnan legat död att höra av sig.

– Det är osannolikt att det inte har varit någon rörelse i den här lägenheten de här aktuella dagarna, säger Mats Axelsson, chef för grova brott vid Alingsåspolisen.

Nu har tipsen börjat trilla in.

När kvinnan inte setts till på flera dagar så blev människorna i hennes närhet oroliga. En av hennes vänner har tidigare berättat för GT att det började spridas illavarslande rykten om att kvinnan kunde finnas hemma hos en 51-årig man – en känd våldsverkare – i Alingsås.

Vännen och kvinnans pojkvän bestämde sig till slut för att ta sig hem till 51-åringen för att undersöka saken själva. Där gjorde de ett fruktansvärt fynd i mannens badkar. Vännen berättar att det första han såg när han gick in i badrummet var ett duschdraperi. Därefter såg han fötterna, likbleka, som stack ut på ena sidan. Kroppen var styckad.

Vännen förstod av blotta åsynen att kvinnan varit död en tid.

– Hon hade legat där ett tag. Det fanns inget blod och kroppen var blek, har han tidigare berättat.

Vännen och pojkvännen larmade polis – och en omfattande mordutredning tog vid. Den 51-årige mannen kunde gripas samma eftermiddag och sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

En kniv som tidigare beslagtagits från 51-åringen. Foto: Polisen
Ytterligare en kniv som tidigare beslagtagits hos 51-åringen. Foto: Polisen

Polis offentliggjorde styckmord

Tidigare i veckan så gick polisen ut officiellt och bekräftade att det rörde sig om ett styckmord. Detta i en förhoppning att få in fler vittnesuppgifter.

– Ja, vi går ut med uppgiften med förhoppning om att folk ska förstå allvaret och att de som sitter inne med uppgifter ska börja prata, sa Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens grupp som utreder grova brott, till Alingsås Tidning då.

Polisen arbetar nämligen efter teorin att flera personer har befunnit sig i den misstänkte 51-åringens lägenhet under tiden som kvinnan funnits där.

Mats Axelsson berättar:

– Vi har ju en tidsperiod från precis innan midsommar tills dess att kroppen anträffas den 26 juni. Det är ju ett antal dagar som går där och i den här lägenheten rör det normalt sett mycket folk fram och tillbaka. Det är osannolikt om det inte har varit någon rörelse i den här lägenheten de här aktuella dagarna också. Det är vår hypotes.

Han tillägger: 

– Men det innebär ju inte per automatik att de som har varit där har varit medvetna om vad som har hänt där.

Polisens uppmaning

Men Axelsson har en uppmaning till den eller de personer som eventuellt har uppehållit sig i lägenheten från det att den nu mördade och styckade kvinnan försvann och att hon hittades.

– Vi vill ju veta detta så vi slipper komma i efterhand då den tekniska utredningen kan ha visat på DNA-spår från massa olika personer. Då är det bättre för de här personerna om de talar om för oss innan vad de ha gjort där.

Bara dagar efter att polisen först gick ut med sin uppmaning har tipsen börjat trilla in.

– Det finns personer som vi inte har pratat med tidigare som vi har pratat med nu och personer som har mejlat in tips. Vad samtalen handlar om kan jag inte gå in på och det är för tidigt att säga om tipsen har någon avgörande betydelse i utredningen, säger Mats Axelsson.

I fredags förlängdes åtalstiden och 51-åringen omhäktades.