Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisens teori: Därför mördades Anton, 27

Anton kidnappades i Askim och hittades död i samma område några dagar senare.
Tre personer sitter häktade misstänkta för mordet.

Drygt två månader har gått sedan Anton, 27, mördades – nu har polisen fått fram tre tänkbara motiv till dådet.

Ett av dem: utpressning.

– En av de tänkbara orsakerna kan vara att man försöker tillskaffa sig pengar av Anton, säger åklagaren Peter Larsson.

Anton, 27, kidnappades vid Kobbegårdens idrottsplats i Askim i slutet av augusti – och påträffades några dagar senare död i samma område.

Tre personer sitter häktade misstänkta för mordet. För att kunna lösa gåtan om varför Anton bragdes om livet arbetar polisen utifrån tre olika motiv, enligt åklagaren Peter Larsson.

– Vi jobbar förutsättningslöst för att gå igenom tänkbara orsaker till att de här har hänt och en av dem kan vara att man försöker tillskaffa sig pengar av Anton, säger Peter Larsson.

Är det motivet det mest troliga?

– Det går jag inte in på, utan det är ett av motiven som vi tittar på.

Ytterligare en är häktad

Samtidigt har ytterligare en man blivit intressant för utredningen. Han är i 25-årsåldern och misstänks för misshandel och försök till en utpressning som ska ha skett tidigare i år.

Men det ska ha varit riktat mot en annan person och inte Anton.

– Det är helt enkelt så att en av dem som är misstänkta för mordet på Anton är inblandad i en av de här brottsmisstankarna tillsammans med den mannen, utpressningen. Så på så sätt går det ihop, säger Peter Larsson.

Kan den mannen komma att misstänkas också i Anton-mordet?

– Jag håller inget för uteslutet, så vi får se.

Dömdes till fängelse

Den i utredningen nytillkomna mannen har stått åtalad tillsammans med den 48-årige man som misstänks för mordet på Anton i ett annat mål.

Han var då misstänkt för människorov efter en kidnappning av en företagare i Jönköping, som ska ha tvingats fly genom att slänga sig ut från en bil i farten.

Mannen friades för människorovet, men dömdes till sex månaders fängelse för vapenbrott. Förutom de båda männen sitter ytterligare tre personer – två kvinnor och en man – häktade i Anton-fallet.

Åtalet kommer att dröja, enligt åklagaren.

– Vi är inte ens i början av utredningen så det är långt kvar till att det blir åtal, säger Peter Larsson.