Så här såg radiobilen ut efter sabotaget. Foto: PolisenSå här såg radiobilen ut efter sabotaget. Foto: Polisen
Så här såg radiobilen ut efter sabotaget. Foto: Polisen
Kjell Olsson, lokalpolisområdeschef södra Fyrbodal. Foto: POLISMYNDIGHETENKjell Olsson, lokalpolisområdeschef södra Fyrbodal. Foto: POLISMYNDIGHETEN
Kjell Olsson, lokalpolisområdeschef södra Fyrbodal. Foto: POLISMYNDIGHETEN

Polisen var på utryckning – då slogs deras bil sönder

Publicerad

Natten mot torsdagen åkte en polispatrull för att kontrollera en grupp ungdomar vid en badplats – och när de kom tillbaka var deras bil vandaliserad.

På Facebook går polisen nu ut med en skarp uppmaning:

"Tänk om det är du, eller din mamma, som behöver hjälp nästa gång".

Det var vid ett-tiden på natten mot Kristi himmelsfärd, som händelsen inträffade. Polisen i södra Fyrbodal åkte då till en badplats i Stenungsund där det ska ha varit stökigt bland en grupp ungdomar.

Väl på plats fick patrullen ta hand om en överfriskad person. Men när de kom tillbaka var radiobilen vandaliserad.

Delar av polisens inlägg på Facebook.Foto: Polisen Stenungsund, Tjörn och Orust på Facebook

Framrutan var krossad och en backspegel var förstörd. Fordonet blev så pass vandaliserat att patrullen inte kunde köra den därifrån.

”Det är aldrig bra med skadegörelse”

Det fick polisen att skriva ett inlägg på Facebook.

”Till dig som förstörde bilen. Tänk om det är du, eller din mamma, som behöver hjälp nästa gång. Hur hade det känts att veta att polisen inte kan komma på grund av att någon roat sig med att slå sönder polisbilen. Tänk efter nästa gång!!!”, står det bland annat i inlägget.

Även ena backspegeln har förstörts.Foto: Polisen

– Det är aldrig bra med skadegörelse och det är än värre när det sker på utryckningsfordon. Vi vet inte vem som gjort det, bilen stod obevakad, säger Kjell Olsson, lokalpolisområdeschef i södra Fyrbodal.

 

LÄS MER: Polisen varnar för nya brottsvågen

 

Hur ofta händer detta er?

– Vi har varit relativt förskonade. Jag minns ingenting annat i närtid, säger Kjell Olsson.

Polisen varnar: ”Måste tänka på konsekvenserna”

På fredagen var radiobilen fortfarande på verkstad.

– Troligen har rutan blivit insparkad, samt en intryckning på huven. Jag vet inte hur länge den kommer vara på verkstad, inte heller hur stor kostnaden blir, säger Kjell Olsson.

 

LÄS MER: Polisen varnar för nya tjuvknepet mot äldre

 

Nu kommer polisen med en uppmaning.

– Man måste tänka på konsekvenserna. Nästa gång kan det vara så att det är du eller dina anhöriga som behöver hjälp, säger Kjell Olsson.

Relaterade ämnen
Christian Börjesson
Christian Börjesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER