En kvinna hittades död i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i oktober. Foto: HENRIK JANSSONEn kvinna hittades död i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i oktober. Foto: HENRIK JANSSON
En kvinna hittades död i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i oktober. Foto: HENRIK JANSSON
Polisen har inte gripit någon misstänkt för mordet. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENPolisen har inte gripit någon misstänkt för mordet. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Polisen har inte gripit någon misstänkt för mordet. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Polisens skarpa varning: Motionera inte ensamma

Publicerad

Motionera inte ensam och ha inte lurar i öronen.

Mer än två månader efter det olösta mordet i motionsspåret i Ulricehamn går polisen ut med en skarp varning till allmänheten.

– Någonstans där ute finns en mördare, säger lokalpolisområdeschefen Tomas Stakeberg Jansson till Borås Tidning.

En kväll i mitten av oktober hittades en kvinna död vid motionsspåret i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn.

Det har gått två och en halv månad sedan dess och trots att polisen genomfört mass-topsningar på fler än tusen personer har ingen misstänkt mördare ännu kunnat gripas.

 

LÄS MER: Polisens teori: Mördaren kan ha rekat platsen i förväg

 

– Vi fortsätter topsa några veckor till. Vi möts av väldigt stor förståelse och vi önskar att de som får en kallelse snabbt åker in så vi kan utesluta så många som möjligt. Det räcker att vi träffar rätt med en, för det är bara en person vi letar efter, säger Tomas Stakeberg Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås, till Borås Tidning.

En kvinna misstänks ha blivit mördad vid motionsspåret.Foto: HENRIK JANSSON

Polisens varning

En av polisens teorier är att det är en för kvinnan helt främmande gärningsman som överfallit henne och begått det våld som avslutade hennes liv.

– Det finns en stor risk att det är en person som inte kände henne som gjort det, har Lena Matthijs, polisområdeschef i Älvsborg, sagt.

Och att gärningsmannen inte befinner sig bakom lås och bom får nu polisen att gå ut med en tydlig uppmaning till allmänheten:

Om du dig i området: iaktta största, möjliga försiktighet.

"Känner man sig otrygg rekommenderar vi att man motionerar tillsammans", säger polisen.Foto: HENRIK JANSSON

– Vi har inte gripit någon mördare än. Känner man sig otrygg rekommenderar vi att man motionerar tillsammans. Har man lurar i öronen är det svårare att upptäcka om någon vill en ont, säger Tomas Stakeberg Jansson till BT.

"Där ute finns en mördare"

Det är en varning som man kommit med också tidigare, precis efter det brutala våldsdåd som skakat om Ulricehamn inträffade.

– Någonstans där ute finns en mördare och denne vill vi naturligtvis gripa innan det kan hända någon ny händelse. Det är viktigt att vi försöker ta tillbaka Lassalyckan till ulricehamnarna, säger lokalpolisområdeschefen till BT.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER