Ovanliga synen i pulkabacken: polisen i pulkatåg Foto: Malin Winberg och Mikael Berglund - NYHETERsto

Ovanliga synen i pulkabacken: polisen i pulkatåg

 Foto: Malin Winberg och Mikael Berglund - NYHETERsto

Polisens ovanliga kontroll i pulkabacken

Publicerad

Under lördagen genomförde polisen i Stenungsund en fordonskontroll på en ovanlig plats - i pulkabacken.

Ett hundratal personer fick bevittna när tre patruller fick leva ut sina barnasinnen i midsommarbacken.

– Jag är avundsjuk. En sådan här dag vill man vara ute i snön, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Snöyran som dragit in över Västsverige har fått många att dra fram pulka, snowracer och stjärtlappar ur sina förråd. Men det är inte bara barn som vill passa på. Totalt dök tre polistrupper upp vid midsommarbacken i Stenungsund. Det blev ett kort avbrott för att ta del av vinteraktiviteten och sprida glädje.

– Jag fick höra talas om detta upptåg. De ser ut att ha det väldigt härligt. Detta ska inte ta för mycket tid från vårt viktiga arbete. Men jag hade gärna bytt plats med dem. En sådan här dag vill man vara ute i snön, inte sitta inomhus som jag, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Poliståg i snön

De många barnfamiljerna fick till sin stora glädje se fem stycken poliser bilda ett litet pulkatåg i backen. I brist på polispulkor med blåljus fick fordonet bli blå sopsäckar i stället.

Polisens presstalesman Christer Fuxborg menar att dessa aktiviteter kan ha ett värde även om det avviker från det vardagliga arbetet.

– Det är så klart inte den viktigaste delen av vårt jobb att åka pulka. Men att få visa upp en lite mer lättsam och medmänsklig sida kan vara viktig för hur samhället uppfattar oss, säger han och fortsätter:

– Som jag uppfattar det var detta mycket uppskattat av alla barn och vuxna som var på plats. Det är viktigt att ha lite kul i tjänsten också, säger Christer Fuxborg.

Jonas Pettersson
Jonas Pettersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER