Polisens nya vapen mot sexhandel på thaisalonger

Göteborgspolisen har hittat ett nytt sätta att komma åt sexhandeln på massagesalonger.
Foto: ROBERT BOMAN

Fastighetsägare som hyr ut till thaimassagesalonger riskerar att åtalas för koppleri.

Det är Göteborgspolisen som hittat ett nytt sätta att komma åt sexhandeln på salongerna, rapporterar Radio P4 Göteborg.

Polisen har länge haft ögonen på problemen med sexhandeln på thaimassagesalonger. Enligt Radio P4 Göteborg misstänker polisen att det i Göteborg och Malmö förekommer på mellan 30 och 40 salonger.

Mats Paulsson, chef för människohandelsgruppen i Göteborg, säger till radion att det hittills inte funnits ett bra sätt att komma åt sexhandeln.

– Vi har känt vi har gått på dem ibland, vi har testat det, lagt ner  väldigt mycket arbete, så har det blivit en villkorlig dom. Det har inte  gett någon effekt, förklarar han för radion.

Nu har polisen hittat ett nytt sätt att ta tag i problemet via fastighetsägarna som hyr ut lokaler till thaimassagesalongerna.


LÄS MER: Hon säljer sex på massagesalong 


"Måste vidta åtgärder"

Om polisen kan konstatera att sexhandel förekommer på en salong informeras fastighetsägaren, som då måste vidta åtgärder. Annars åtalas fastighetsägaren för koppleri, rapporterar Radio P4 Göteborg.

Fastighetsägaren gör sig skyldig till koppleri genom att upplåta lokaler och anses då främja sexuella tjänster eller prostitution förklarar Mats Paulsson för radion.

– Fastighetsägaren har en har en viss tid på sig att på något sätt avbryta verksamheten, se till att den inte pågår eller att avhysa dem, säger han.


 Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android