Det misstänkta mordet inträffade vid Hells Angels nya klubblokal i Karlstad. Foto: Jonathan BerntssonDet misstänkta mordet inträffade vid Hells Angels nya klubblokal i Karlstad. Foto: Jonathan Berntsson
Det misstänkta mordet inträffade vid Hells Angels nya klubblokal i Karlstad. Foto: Jonathan Berntsson
De misstänkta mördarna har kopplingar till Hells Angels. Foto: TT NYHETSBYRÅNDe misstänkta mördarna har kopplingar till Hells Angels. Foto: TT NYHETSBYRÅN
De misstänkta mördarna har kopplingar till Hells Angels. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Polisens nya svar om Hells Angels-mordet

Publicerad

En mångårig Hells Angels-medlem hittades död vid mc-gängets näste i Karlstad.

Nu, efter att polisen fått nya svar i utredningen, har misstankarna mot hans misstänkta mördare stärkts, enligt Värmlands Folkblad.

– Det kan man säga. Det finns i alla fall ingenting som talar för att de här två är oskyldiga, säger åklagaren Stefan Wessberg till VF.

I november i fjol inträffade ett misstänkt mord vid Hells Angels nya klubblokal i Karlstad. En av polisens teorier är att mannen, en mångårig medlem, som blev bragd om livet sågs som fredlös av HA och att två män med kopplingar till mc-klubben fått i uppdrag att utföra dådet.

De två misstänkta sitter häktade och nu kommer de snart ställas inför rätta, skriver Värmlands Folkblad.

– Vi håller på att göra klart det nu och kommer försöka väcka åtal i slutet av maj, säger Stefan Wessberg, som är åklagare i fallet, till tidningen.

 

LÄS MER: Misstänkte mördaren kan ha avslöjats av mobilen

 

Viktigt för polisen har varit de misstänktas telefoner. En av dem har en mobil som strax före dådet ska ha varit aktiv i närheten alldeles i närheten av Hells Angels-gården. Och telefonerna skickades till specialister i Tyskland, för att man skulle kunna låsa upp dem där.

Brottplatsen: HA-gården i Karlstad.Foto: JONATHAN BERNTSSON

Polisens nya svar

Polisen har också skickat material till Nationellt Forensiskt Centrum, NFC.

– Vi har vissa saker som vi fortfarande väntar på från NFC, vi har fått det mest och en del svar har varit bra och en del mindre bra. Det har varit en lite blandad kompott, säger Stefan Wesström till VF.

 

LÄS MER: Teorin: Hells Angels-mord var ett beställningsjobb

 

Svaren ska ha bidragit till att misstankarna mot mördarna stärkts, skriver tidningen.

– Det kan man säga. Det finns i alla fall ingenting som talar för att de här två är oskyldiga, säger Stefan Wessberg.

De båda häktade nekar till brott.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER