David Isho blev 25 år gammal. Foto: PRIVATDavid Isho blev 25 år gammal. Foto: PRIVAT
David Isho blev 25 år gammal.  Foto: PRIVAT
David Isho sköts till döds med flera skott i närheten av en fotbollsplan i Angered. Foto: HENRIK JANSSONDavid Isho sköts till döds med flera skott i närheten av en fotbollsplan i Angered. Foto: HENRIK JANSSON
David Isho sköts till döds med flera skott i närheten av en fotbollsplan i Angered. Foto: HENRIK JANSSON
Nu har en tredje man anhållits misstänkt för inblandning i mordet. Foto: HENRIK JANSSONNu har en tredje man anhållits misstänkt för inblandning i mordet. Foto: HENRIK JANSSON
Nu har en tredje man anhållits misstänkt för inblandning i mordet. Foto: HENRIK JANSSON

Polisens nya genombrott efter mordet på David, 25

Publicerad

David Isho, 25, sköts ihjäl i närheten av en fotbollsplan i Angered för snart ett halvår sedan.

Nu har polisen gjort framsteg i utredningen.

En tredje man har anhållits misstänkt för inblandning i mordet.

Några pojkar hade varit och tittat på fotboll i en klubblokal vid en fotbollsplan i Angered utanför Göteborg i slutet av oktober i fjol. För att kunna se var de satte sina fötter när de tog sig därifrån lös de upp marken med sina mobiltelefoner – då gjorde de den fasansfulla upptäckten.

En man låg död efter att ha blivit skjuten med flera skott.

 

LÄS MER: Två gripna efter mordet på David

 

Polisen utreder det som ett mord på 25-årige David Isho och i slutet av februari i år greps två män. En av dem misstänks för mord och den andre för medhjälp till mord.

– Vi har hört ett antal personer under dagen. Två av dem blev misstänkta för mordet och är anhållna, sa spaningsledaren Urban Svahn i samband med det.

Mördarna satt i bilar

Nu, på torsdagen, har polisen gjort ytterligare genombrott i utredningen. På sin hemsida skriver polisen att en tredje man har anhållits. Han misstänks för delaktighet i mordet.

Polisen har tidigare gått ut och berättat att de sökt efter två bilar som flydde platsen. Det var i de två bilarna som David Ishos mördare ska ha suttit.

– Vi vet att det är flyktbilarna, de är inblandade i mordet på David. Det är flera gärningsmän. Det känner vi oss trygga med att säga, sa Urban Svahn då.

Motivet till dådet är oklart, men polisens teori är att David Isho var bekant med gärningsmännen. Han ska ha befunnit sig i gängkriminella miljöer, men polisen ser inte mordet som en kriminell uppgörelse.

– Man kan skjuta folk av olika anledningar. Det kan räcka med att man tittar snett på någon. Det finns massa orsaker till varför man vill ta död på någon, har Urban Svahn sagt.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER