Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisens jakt på personen som orsakade gaslarmet

Ica Maxi i Kungsbacka var utrymt under fredagsförmiddagen efter larmet om en gasläcka. Foto: Jenny Eriksson

I fredags ryckte ett stort pådrag ut till Ica Maxi i Kungsbacka sedan personalen känt en lukt som inte hörde hemma i butiken.

Lukten lokaliserades till en pantburk med ett något ämne innehållande svavel – ärendet utreds som framkallande av fara för annan.

– Vi har begärt att butiken ska säkra filmerna så att de inte raderas så att vi kan granska dem, säger Lars Liffner, förundersökningsledare, till SVT Nyheter Halland. 

På fredagen, vid åttatiden, larmade personal på Ica Maxi på Hedevägen i Kungsbacka räddningstjänsten efter larm om gasläcka sedan en lukt känts i lokalen.

Ett stort pådrag från räddningstjänsten arbetade inne i lokalerna under stora delar av dagen och Ica-butiken samt två intilliggande butiker evakuerades. 

Lukten kunde senare lokaliseras till pantmaskinen och en burk som hade något ämne innehållande svavel i sig. 

En person fördes till sjukhus i samband med händelsen som utreds som framkallande av fara för annan.

Har begärt film från övervakningskamera 

Vem som pantade burken är oklart och i jakten på denne har polisen nu begärt att få filmerna från övarvakningskameran. 

– Vi har begärt att butiken ska säkra filmerna så att de inte raderas så att vi kan granska dem, säger Lars Liffner, förundersökningsledare, till SVT Nyheter Halland. 

Burken är skickad till NFC, Nationellt forensiskt centrum, för analys, dels av ämnet men också om det kan finnas DNA-spår eller fingeravtryck, skriver SVT. 

– Det är oklart, den har blivit både nedkletad och tillknycklad men det får NFC titta på såklart, säger Lars Liffner, till SVT.