Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens jakt på gärnings- männen efter bilbränderna

Det var en kraftig brand som rasade i mitten av september i år. Foto: Privat
12 bilar totalförstördes vid branden. Foto: Lovisa Waldeck

I mitten av september totalförstördes 12 bilar och ytterligare 14 skadades vid en brand i Askim utanför Göteborg.

Polisen har hela tiden arbetat efter tesen att branden var anlagd och söker nu efter fyra män som setts i närområdet i samband med branden, skriver Göteborgs-Posten. 

– Vi behöver veta vilka det här är, säger Lennart Ronnebro, polisens förundersökningsledare till GP.

Det började brinna vid Gåsmossen i Askim utanför Göteborg sent på kvällen den 17 september.

26 bilar skadades eller totalförstördes vid den kraftiga branden.

Polisens teori är att någon eller några först hällt på brännbar vätska på bilarna innan det tänts på, skriver Göteborgs-Posten.  

Vid den tekniska undersökningen som genomfördes hittade polisens hund just brännbar vätska. I jakten på gärningsmannen eller gärningsmännen vill polisen nu ha tag i fyra personer som ska ha setts i området innan och efter branden. 

Fallet togs upp i efterlyst 

Det är fyra personer som varit klädda i mörka kläder och har haft två mopeder, skriver GP. Lennart Ronnebro säger till tidningen att det är personer som inte är kända i området och att de är ”väldigt intressanta”. 

Fallet har tagits upp i Efterlyst och efter det har polisen fått tips. 

– Vi ska ha fått in ett antal tips som vi ska bearbeta under dagen. Är det så att man vet vilka personer det här är, eller vet något annat om branden så vill vi att man hör av sig till polisen, säger Lennart Ronnebro, polisens förundersökningsledare till GP.

Polisen vill inte uttala sig om det finns kopplingar till andra brott men Ronnebro tror inte att det var en slump.

– Jag vill inte spekulera kring det och har inga kommentarer till det, men vi tror inte att det var en slump att det brann i Gåsmossen, säger han till GP.