Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisens frustration efter våldsamma guldrånet

Polisen har i nuläget inga misstankar om vilka gulrånarna kan vara. De utesluter inte att det kan vara fler än två inblandade. Foto: NIKLAS GÖRANSSON

Två månader har gått sedan guldrånet i Utby. 

Men än i dag står polisen och stampar på samma ställe i utredningen.

– Vi har ringt och tryckt på NFC flera gånger för att få svar i det här som kan leda oss vidare, säger polisens förundersökningsledare Anders Klingberg.

Det var i början på april som en man blev rånad i sitt hem i Utby i Göteborg. Han sköts i benet av två rånare i vita skyddsdräkter utanför sin bostad. 

Polisen tog därefter upp en biljakt efter rånarna som först lämnade platsen i två bilar.

– På vägen kapade de en annan bil och tvingade till sig den under hot. De dumpade den senare i panik. Det var i den flyktbilen som stöldgodset hittades, säger Anders Klingberg, förundersökningsledare vid polisen.

Den stulna bilen hittades övergiven med stöldgodset i Partille. Enligt polisen kom rånarna över tre kilo guld. Efter att polisen beslagtagit flyktbilen gjordes en omfattande undersökning av polisens tekniker.

– Vi står och stampar i utredningen. Vi väntar på svar om DNA-spår. Det vore ju fan om de inte lämnat några efter sig. Vi har ännu inte fått svar från NFC (Nationellt forensiskt centrum, reds. anm), säger Anders Klingberg.

 

LÄS MER: Rånarnas byte efter brutala kuppen: Upp till tio kilo guld

 

Kan vara fler inblandade

Har ni några misstankar om vilka det kan vara?

– Nej, tittar man på historiken över liknande fall finns det ju en del intressanta namn men det är svårt att bara peka ut två stycken. 

Polisen anser att rånarna är att betrakta som farliga. Exakt hur många som ska vara inblandade är oklart.

– Oftast hinner gärningsmännen knappt mer eller mindre lämna bostaden förrän man dumpar godset någonstans, sedan är det vanligt att andra inblandade kommer och hämtar det. Därför utesluter vi inte att det kan vara fler inblandade.

 

LÄS MER: En skjuten – polis jagar rånare i vita skyddsdräkter 

 

Anders Klingberg hoppas nu på att svaren från Nationellt forensiskt centrum, NFC, ska komma inom den närmsta månaden.

– Vi har ringt och tryckt på NFC flera gånger för att få svar i det här som kan leda oss vidare. Det här är jätteprioriterat hos oss, det kunde ha slutat med att någon dog, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!