Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens frustration efter bilbränderna: ”Håller på”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Miran Shwan, biträdande lokalpolisområdeschef Östra Fyrbodal
Foto: Polisen / Polisen

Under tre kvällar i rad har det varit oroligheter i Trollhättan med bilbränder och raketskjutningar.  

Enligt Miran Shwan, biträdande lokalpolisområdeschef Östra Fyrbodal har polisen i nuläget ingen gripen för någon utav händelserna.

– Vi håller på att utreda febrilt, säger han.

Natten mot måndag tände maskerade ungdomar eld på en bil och sköt raketer och så kallade bangers mot lägenheter i Kronogården. Under måndagskvällen brann ytterligare tre bilar i Lextorp och på tisdagskvällen har smällare och bengaler kastats.

Polisen bedriver i nuläget två utredningar som löper parallellt gällande händelserna som skedde under de två första kvällarna, säger Miran Shwan.

– Vi har samlat in mycket information och har fått in både filmer och bilder. Men det är ett stort arbete att kartlägga och det tar tid. 

Hög närvaro i området

Flera olika orsaker kan ligga bakom att oroligheterna blossat upp, menar Miran Shwan.

– Historiskt sett kan det ha handlat om uttryck för ett missnöje. Det kan också vara att man tycker att polisen är för aktiv i området eller att yngre gör det här för att imponera på äldre kriminella. Ett annat motiv är att man vill avleda från något annat brott. Det är ofta inte så svart eller vitt att det finns en enkel anledning. 

Enligt Miran Shwan har polisen en konstant närvaro i området, men anpassar nu resurserna efter lägesbilen. 

Flera bilar har satts i brand i Trollhättan.
Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

”Folk är upprörda” 

– Vi har en väldigt hög närvaro i området men det är ju ingen som gör något sådant här framför ögonen på oss så vi har själva inte bevittnat något. 

Under tisdagskvällen rådde en god stämning på platsen menar Miran Shwan men lyfter samtidigt fram att det finns en oro.

– Folk är upprörda givetvis och känner ilska och sorg. Vissa känner en frustration att vi inte har gripit någon än. Men vi har också fått mycket positiv återkoppling från personer i området som ser att vi gör vårt yttersta, säger han. 

SE FLER NYHETER: Västlänkens arbete upprör de boende

Joel Carlsson: ”Som att någon slår med en slägga mot metall”