Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens framgång – i mördarjakten

EN man har livshotande skador efter att ha skjutits på juldagskvällen. Foto: Nora Lorek
Polisen söker med hund i området där mannen hittades skottskadad.Foto: Nora Lorek
Foto: Nora Lorek
Foto: Nora Lorek
Ett stort område har spärrats av. Foto: Nora Lorek
Polisen har markerat ut något i närheten av där mannen hittades. Foto: Nora Lorek
Foto: Nora Lorek
1 / 8

En man i 20-årsåldern hittades skjuten i ryggen i en trappuppgång i Biskopsgården på juldagen – han avled senare på sjukhus.

Efter en intensiv jakt har en person anhållits misstänkt för inblandning i mordet.

– Han hämtades in och hördes och under förhör framkom uppgifter som gjorde att åklagaren valde att anhålla honom, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Polisen larmades om skjutningen 18.33 på söndagskvällen. En man i 20-årsåldern påträffades i en trappuppgång i södra Biskopsgården – skjuten i ryggen.

Den skottskadade fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset med allvarliga skador och läget beskrevs initialt som livshotande. Mannen avled senare på sjukhus.

Hans anhöriga har underrättats. 

– Trappuppgången är inte brottsplatsen. Vi har i nuläget ingen brottsplats, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson, kan på måndagsförmiddagen inte uttala sig om var skottlossningen inträffade.

– Jag vågar inte svar på det. Men jag har pratat med spaningsledningen och de är positiva och känner att utredningen går framåt. Det känns som att vi är på rätt spår och har satsat på rätt resurser, säger han.

En person anhållen

Platsen där mannen hittades är har under natten varit avspärrad och undersökts av polisens tekniker. Polisen har haft många patruller i området och knackat dörr hos eventuella vittnen.

– Vi jobbar med den tekniska undersökningen och ser till att man får en klar bild över hur det här har hänt och var brottsplatsen är. De spåren försvinner ganska snabbt. Det är det viktigaste just nu. Sedan är det att jobba med det vi redan vet och tror oss veta, säger Stefan Gustafsson.

Dödsskjutningen på juldagen är en av flera som inträffat i Göteborg under hösten och vintern. Polisen utesluter inte att den kan kopplas till de pågående gängstriderna i staden.

– I det här läget kan vi absolut inte utesluta det. Med tanke på tillvägagångssättet och så vidare är polisen inte dummare än att man funderar i de banorna, säger Stefan Gustafsson.

På morgonen hämtades en person in för förhör misstänkt för inblandning i mordet.

– Personen hämtades in och hördes och under förhör framkom uppgifter som gjorde att åklagaren valde att anhålla denne, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Polisen är förtegen

Polisen vill inte lämna ytterligare uppgifter om ärendet i nuläget, inte heller exakt vad den anhållne personen misstänks för.

GT:s fotograf på plats på söndagskvällen berättade att polisen intresserade sig för en specifik plats under ett träd på gården i närheten av huset där mannen hittades. Och vid 22.20-tiden utökade polisen sina avspärrningar. 

En person boende i området berättade att denne hörde smällar strax innan 19 på söndagskvällen. En annan person berättade att denne också hört smällar vid samma tidpunkt men att detta handlade om fyrverkerier.