Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisens drag mot grova brottsligheten i Fyrbodal

Under 2018 anmäldes drygt 1,5 miljoner brott i Sverige.
Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal. Foto: JONATHAN BERNTSSON
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Polisen i Fyrbodal kommer i veckan att sätta ihop en utredningsgrupp som ska utreda årets skjutningar och sprängattentat i området, skriver P4 Väst.  

– Vi behöver ta ett samlat grepp på det här, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, till P4.

I år har det inträffat sex skottlossningar och två sprängattentat i Fyrbodal, i bland annat i Trollhättan, Uddevalla och Munkedal. 

I förra veckan besköts en byggnad och en bil i Uddevalla och bara dagen efter hittades en skarp handgranat i en bil i Trollhättan.

Boende i närliggande lägenheter och delar av en skola evakuerades. 

Polisen i Fyrbodal sätter nu samman en speciell utredningsgrupp som har som mål att lösa de grova brotten, skriver P4 Väst. 

”Få ett helhetsgrepp” 

– För att någon ska få ett helhetsgrepp, som det är nu ligger det på olika handläggare och det är bättre att få ett samlat grepp på det, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, till P4.

Det är oklart om händelserna kan sättas i samband med varandra.

– Det är alldeles för tidigt att säga något om det, säger Sten-Rune Timmersjö, till P4.

I skrivande stund är det oklart hur många poliser det är som ska arbeta i den nytillsatta gruppen, men de ska vara frikopplade för att utreda skjutningarna och sprängningarna 

Ttela skriver att gruppen ska tillsättas i veckan och kommer att arbeta med det samlade greppet i ungefär en månad framåt till en början.