Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens besked – om gåtfulla mordet

Kvinnan hittades död i ett joggingspår i Ulricehamn.Foto: HENRIK JANSSON
Polisen meddelar nu att de har en klar bild av när brottet ska ha skett.Foto: HENRIK JANSSON

Polisen har nu kunnat fastställa både dödsorsak och tidpunkt för mordet på en kvinna i motionsspåret Lassalyckan i Ulricehamn, skriver Borås Tidning.
– Vi har en väldigt klar bild nu när brottet har skett, säger kriminalkommissarie Göran Arvidsson till tidningen.

Samtidigt efterlyser polisen personer som var i området under morddagen.

Det var strax efter 18.30 på tisdagskvällen den 24 oktober som polis larmades på grund av att kvinnan inte hade kommit hem.

Hon hittades strax därefter död vid motionsspåret Lassalyckan, misstänkt mördad. Hon var i 60-årsåldern och jobbade inom kommunen.

Polisen berättar nu att framsteg gjorts i utredningen. Det efter att polisen kunnat identifiera vid vilken tid som olika människor har rört sig i området den aktuella dagen.

"En väldigt klar bild"

– Vi har en väldigt klar bild nu när brottet har skett, säger Göran Arvidsson, som jobbar med utredningen, till Borås Tidning.

 

LÄS OCKSÅ: Polisens olika teorier om mordet 

 

Utöver tidpunkt för mordet har polisen även kunnat fastställa hur kvinnan blev mördad. Det är dock ingenting som polisen vill gå ut med. Man vill inte heller gå ut med om man söker efter något mordvapen.

Motionsspåret Lassalyckan är ett populärt rekreationsområde i Ulricehamn.Foto: HENRIK JANSSON

Det finns ingen misstänkt i ärendet. Inledningsvis satt en man anhållen, skäligen misstänkt för mordet. Misstankarna mot honom avskrevs senare helt.

Polisen har tidigare gått ut med att man eftersöker personer som kan ha sett kvinnans bil dagen då hon mördades. Och man vill fortsatt ha tips från allmänheten som befann sig i området.

–– Det finns fortfarande personer som varit uppe och rört sig där som inte varit i kontakt med oss än, säger Göran Arvidsson till Borås Tidning.

 

LÄS MER: Polisen vill ha tips om vit Volkswagen