Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen: "Visste direkt vem vi skulle jaga"

Den misstänkte mördaren ska ha förhörts, misstänkt för misshandel för sin dåvarande sambo, en månad innan fredagens tragiska händelse.
Foto: Per Wissing

Polisen misstänker att ex-sambon väntade ut kvinnan i närheten av en av hennes bekantas bostad - och sedan sköt henne.

Mannen, som nyligen förhördes efter misstanke om att ha misshandlat kvinnan, sitter nu anhållen misstänkt för mord.

– Vi visste vem vi skulle leta efter, säger polisens presstalesman Björ Blixer.

Expressen/GT kunde i förmiddags avslöja hur kvinnan nekats kontaktförbud mot mannen som nu misstänks ha skjutit ihjäl henne. Åklagaren vägrade då kommentera avslaget. Nu säger polisen:

– Det var ett brott som inte gick att styrka. Det var nog inget ofredande, säger polisens presstalesman Björ Blixer.

Hämtades in för förhör

Och nu kommer nya uppgifter om deras relation. Så sent som i januari i år hämtades ex-sambon till förhör efter beslut av jouråklagare - misstänkt för att ha misshandlat henne.

– Då fick vi två olika versioner, men då kunde vi heller inte styrka brott. Vi hade inga oberoende vittnen eller så, men jag har inte läst anmälan, säger Björ Blixer.

Relationen mellan de båda uppges ha tagit slut bara för några veckor sedan. De har tidigare bott tillsammans - men har sedan en tid tillbaka levt på olika håll, enligt Björ Blixer.

Väntade ut henne

Polisen jobbar nu efter teorin att mannen väntade ut kvinnan.

– Det känns utan minsta tvekan utstuderat. Gärningsmannen har nog förstått att hon skulle komma dit, han befann sig där på platsen där kvinnan mördades, säger Björ Blixer.

Därefter flydde gärningsmannen från platsen till fots. Men det stod tidigt klart för polisen vem den misstänkte var.

– Det var ganska uppenbart på ett tidigt stadium, vi visste vem vi skulle leta efter, men jag vill inte gå in på varför, säger han.

Kastade skjutvapen

Polisen bekräftar nu också Expressen/GT:s uppgifter om att mannen i samband med gripandet kastade ifrån sig ett skjutvapen, men han vill inte kommentera vilken typ det rör sig om.

– Det återstår att se om det är mordvapnet, säger Björ Blixer.