Polisen vill ha tips efter brutalt överfall

Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern har under söndagsmorgonen utsatts för ett brutalt våldtäktsförsök i Skara, skriver NLT.

Tre män ska ha tvingat ned henne på marken, försökt slita av henne kläderna och bränt henne med en cigarett.

Polisen vädjar polisen om uppgifter rörande en svart flyktbil.

Anmälan inkom till polisen under söndagsmorgonen. Enligt polisanmälan ska kvinnan ha blivit överfallen utomhus av tre män någon gång mellan 05.00 och 05.30. Två av männen ska ha tvingat kvinnan till marken och hållit fast henne samtidigt som den tredje försökte slita av henne kläderna samtidigt som han tafsade på henne både utanpå och innanför kläderna, skriver Sklt.

Polisen vädjar om tips

Sedan ska männen plötsligt ha avbrutit männen och flytt platsen i en liten, svart bil. En flyktbil som polisen nu hoppas att någon ska veta mer om.

– De tre männen åkte i väg i en mindre svart bil och vi är mycket intresserade av tips, säger Per Larsson, stationsbefäl i Lidköping till NLT.

Den unga kvinnan fick blåmärken och även ett brännmärke på handen från en cigarett. Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER