Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen vill få stopp på buskörande ungdomar

Polisen i Kungälv har skickat ut brev till flera föräldrar i kommunen för att få stopp på ungdomars buskörning av epa- och A-traktorer. Arkivbild.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Arkivbild på en A-traktor som inte har något med texten att göra.Foto: LASSE SVENSSON / KVP/EXPR

Polisen och Kungälvs kommun har den senaste tiden fått in många klagomål rörande ungdomar som kör EPA- och A-traktor, enligt Kungälvs-Posten.

Nu skickar de tillsammans ett brev till alla registrerade förares föräldrar för att få stopp på problemen.

– Det har varit så under en period att vi får väldigt mycket samtal och mejl från medborgare som upplever att det är EPA-traktorer och A-traktorer som dels kör fortare än vad som är tillåtet och dels upplevs som bristfälliga när det gäller trafiksäkerhet, säger kommunpolis Christian Nordén till tidningen.

Ett annat klagomål som frekvent kommer in är att ungdomarna skräpar ner och spelar hög musik runtom i Kungälv.

– Där gäller det främst centrala Kungälv, som vid Maxis parkering och parkeringshuset Palissaden, där vi också har fått film i från, som visar hur hög musik det är. Vi har även fått rapporter från återvinningsstationen i Ytterby och vid Sparråsskolan om fortkörning och sladdande, säger Christian Nordén till tidningen.

Inom kort kommer dryg 300 hushåll att få brev från polisen och kommunen, där föräldrar uppmanas till att prata med sina ungdomar om problemen.

– Vi vet ju inte exakt vilka ungdomar som det handlar om när det gäller fortkörning och hög musik, så man får själv ta ställning till om brevet berör en själv. Men det är bra att ha en dialog om detta med sin ungdom. Det här är sådana frågor som man dessutom borde prata igenom redan innan man skaffar ett sådant fordon, säger Christian Nordén till Kungälvs-Posten.