Polisen varnar för halka i Västsverige. Foto: Robert Betzehag / Rescue PhotoPolisen varnar för halka i Västsverige. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Polisen varnar för halka i Västsverige.  Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Polisen varnar för halka i Västsverige.Polisen varnar för halka i Västsverige.
Polisen varnar för halka i Västsverige.
Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i region Väst.Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i region Väst.
Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Polisen varnar för halkan: "Det är farligt"

Publicerad

Under tisdagseftermiddagen har det inträffat flera trafikolyckor i Västsverige – i Uddevalla har en bil voltat och E6 fick stängas av i södergående riktning.

Nu varnar polisen för halkan.

– Det är farligt, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Framåt kvällskvisten kommer kylan – och den för dessvärre med sig en hel del trafikolyckor.

De senaste timmarna har polisen fått in flera rapporter om bilar som kolliderat eller kört av vägen. Vid 15.40-tiden inträffade en singelolycka på länsväg 697 i Vänersborg. En person fick föras till sjukhus, troligen med lindriga skador.

Strax därefter körde ett hästekipage in i mitträcket på E6 vid Uddevalla. Ekipaget hamnade på fel sida i vägrenen och behövde polishjälp för att ta sig över till rätt körbana.

Tre bilar inblandade

Vid 16.35 uppger polisens presstalesperson i region Väst, Stefan Gustafsson, att en bil voltat i höjd med Uddevalla.

– Det är en singelolycka. En bil har landat på taket, säger Stefan Gustafsson.

Enligt Ulrik Olsson, insatsledare hos räddningstjänsten i Mitt Bohuslän, var E6 helt avstängd i södergående riktning till 17.20, då det börjades släppa på så smått igen. Enligt GT:s fotograf på plats är köerna kilometerlånga.

– Det är tre inblandande i den olyckan nu. Från början av det en, sedan har det blivit två till. Det är säkert halt på platsen, säger Ulrik Olsson.

Två personer fick enligt räddningstjänsten föras till sjukhus i ambulans.

"Halt på platsen"

Också i Skövdetrakten och i Alingsås har det skett trafikolyckor.

– Det är inte så att det är ett totalt haveri, men det är jättemånga olyckor. Och i nästan alla rapporter står det att det är halt på platsen, säger Stefan Gustafsson.

Det rör sig alltså främst om områdena i västra Skaraborg och Fyrbodal. Och vid 17.24 inkom larm om ytterligare en olycka. På riksväg 44, i riktning mot Uddevalla, har två bilar krockat med en buss. En person har förts till sjukhus.

– Det är farligt, säger Stefan Gustafsson, om halkläget på vägarna där.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER