Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen varnar efter överdoser: ”Starka tabletter i omlopp”

Robert Möörk, kommunpolis i Herrljunga och Vårgårda.Foto: Knallebladet / Knallebladet

Under den senaste veckan har två personer överdoserat någon form av tabletter i Vårgårda, uppger polisen som nu vill ha hjälp från allmänheten för att kunna stoppa inflödet. 

– Vi har uppgifter på att det är starka tabletter i omlopp, men vi har inte gjort några beslag ännu, säger Robert Möörk, kommunpolis i Herrljunga och Vårgårda. 

Polisen har på fredagen lagt ut informationen på sin Facebooksida för att varna och för att be allmänheten om hjälp.

– Det är en försiktighetsåtgärd, vi har för lite på fötterna här, säger Robert Möörk, kommunpolis i Herrljunga och Vårgårda som är den som skrivit inlägget.

Vid två tillfällen den senaste veckan misstänks två personer ha överdoserat i Vårgårda och ambulans har fått tillkallas. Symptomen har varit kräkningar och låg medvetandegrad.

Det handlar enligt information till polisen om tabletter som är i omlopp.

”Handlar om starka tabletter”

– Vi har underrättelseinformation om att det handlar om starka tabletter, socialtjänsten har samma bild. Det pratas om att det är något som kallas för ”benso-stavar” vilket är en bensodiazepin som är mer rektangulär i formen. Är det sådana måste man vara extra försiktig, säger Möörk.

Polisen har inte kunnat ta någon narkotika i beslag och vet ännu inte vad det handlar om för preparat och vill därför ha allmänhetens hjälp. 

”Tipsa polisen på polisen.se eller 11414. Tabletternas ursprung är särskilt intressant så att vi kan stoppa inflödet.” skriver Robert Möörk i inlägget.

– Det är prio för oss att få ett beslag så vi kan analysera vad det är för något och därför vi har gått ut med information till bland annat föräldrar och unga för att uppmana dem att vara försiktiga.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2414017948845589&id=1399486643632063&__xts__[0]=68.ARCUF-q7WfiXmU6_jrmK-LWLVNkCUadD2TavE0AgjgyLg7nAr89YZ2mdWOoEGmVcRrwbK_K4u_z-SNmNYvSV6g7NkgvW7wnEQ0IWy2Tqd_k6v3qM2duYQNVvCtrhSsMQj6YxZnZgOhBiKp71E3qsGfYtclVsLzOJ71XcW_w98Lw33pkh5FdVtWeQ97I9TnMMqy6mpHpKcc5J9aYT25imftW4bQZggCUbYN_-Oe-qWPFCzAAuET2SEYth2VFaEuKlrIAUNOANE3zELo42SydXWevyj2gyOt6h5c6FPACUBLji2pfyA_ljbk4jBHqdHVJgGvsV7t1FlsxzJ311wUtXso-9mRYp&__tn__=-R