Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen väntade på tjuvarna – utanför McDonalds

Natten mot lördag blev en person hotad med ett pistol – och bestulen på sin bil. Men rånarnas hunger blev deras fall. Utanför McDonald's väntade polisen på dem. Foto: Theo Elias Lundgren

"I bilen finner man en pistolattrapp. Fyra män är misstänkta för rån", säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.

Foto: Eugene Hoshiko

Natten mot lördag blev en person hotad med ett pistol – och bestulen på sin bil.

Men rånarnas hunger blev deras fall. Utanför McDonald's väntade polisen på dem.

– I bilen finner man en pistolattrapp. Fyra män är misstänkta för rån, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.

Det var en otäck händelse som brottsoffret råkade ut för, natten mot lördag. I alla fall enligt hans berättelse.

På Wieselgrensplatsen i Göteborg ska han nämligen ha blivit rånad på sin bil. Okända gärningsmän ska ha tagit hans fordon genom att hota föraren med pistol.

Enligt polisens presstalesman, Stefan Gustafsson, ska mannen ha skadats lindrigt vid händelsen. Men bilen blev han av med – i alla fall tillfälligt.

Greps utanför restaurang

Larmet om rånet kom till polisen vid 00.31. Eftersom målsäganden kände till bilens registreringsnummer och utseende var det enkelt att lämna signalement till polisen.

Och knappt en timme efter att man fått larmet hittades också bilen – ståendes på parkeringen till McDonald's vid Inlandsgatan. Rånarnas hunger blev en tacksam hjälp för polisen.

När de fyra misstänkta rånarna ätit klart och skulle gå från restaurangen till bilen, väntade polispatrullen på dem. Och där blev de gripna.

I bilen hittades också en pistolattrapp och de fyra männen är nu misstänkta för rån. Varför männen tagit fordonet är i nuläget oklart och under dagen hoppas polisen att bilden av händelsen ska klarna.