Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen vädjar till föräldrar – fylleri och stök på bilträffar

Lars Eckerdal, tillförordnade polisområdeschef i Fyrbodal.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/ TT NYHETSBYRÅN
Träffarna på Överby parkeringen inleds ibland redan innan butikerna i området hunnit stänga. Bilden är från ett annat tillfälle.Foto: Google maps

Stök och fylleri vid bilträffar på Överby i Trollhättan är ett problem för polisen.

Vid tillfällen har närmare 1 000 personer samlats – och nu vädjar polisen och fältenheten till föräldrarna.

– Vi behöver hjälp från föräldrar och vårdnadshavare, säger Lars Eckerdal, tillförordnade polisområdeschef i Fyrbodal, säger till Ttela.

Fältenheten i Trollhättans stad har slagit larm och uppmanat föräldrar att prata med sina barn om situationen som uppstår på Överbys parkering på helgerna. På sin facebooksida skrev de:

”Vi vill uppmärksamma alla viktiga vuxna och föräldrar på riskmiljön som uppstår på Överbys parkering många helger. Denna riskmiljö uppstår till följd av att många, ungdomar såväl som vuxna, ansluter till planerade bilträffar på Överby”.

– En solig helgkväll kan det vara uppåt 1 000 personer på plats. De vi är oroliga för är ungdomarna som samlas på stället. Vi går ut till föräldrar och vuxna för att de är de allra bästa förebyggarna i ungdomars liv, har Magda Augustsson, fältsekreterare, tidigare sagt till Ttela.

Hög alkoholberusning

Hon varnade vidare att det är mycket alkohol är i omlopp och att det finns en ökad risk för våld och brott.

Nu stämmer den lokala polisen in i i uppmaningen till vårdnadshavarna.

– Den senaste tiden har det varit en väldigt hög alkoholberusning. Det är på en nivå som vi inte sett tidigare år. Bilträffarna har ändrat karaktär, säger Victor Prästbacka, kommunpolis i Trollhättan, till Ttela.

Träffarna på parkeringen inleds ibland redan innan butikerna i området hunnit stänga, något som Prästbacka beskriver som ”respektlöst” mot både butiksinnehavarna och deras kunder.

Polisområdeschef: ”Tar mycket resurser”

Många gånger tvingas polisen avsätta stora resurser för att kontrollera bilträffarna.

Lars Eckerdal, tillförordnade polisområdeschef i Fyrbodal, säger till Ttela:

– Jag hade gärna sett att det upphört, det tar mycket resurser samtidigt som det inte är en helt trygg miljö för ungdomar. Vi behöver hjälp från föräldrar och vårdnadshavare.