Polisen utreder ett trippelmord i väst

Tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem tror inte att bröderna kommer att dömas till livstid om de döms skyldiga för mordet.
Foto: Tomas Leprince
I torsdags häktades de unga bröderna på sannolika skäl misstänkta för trippelmordet den 7 mars i Uddevalla. Här ses de två misstänkta bröderna tillsammans med ett av offren, Alaa, 21.
Foto: Privat
De senaste veckan har det varit administrativt kaos runt trippelmordet då alla advokater utan Hans Geastadius visat sig vara jäviga.
Foto: Robin Aron
Advokaten Rolf Skårman hoppar av sitt uppdrag att försvara en av de misstänkta trippelmördarna då det visat sig att han känner styvpappan och mamman till ett av offren - en 18-årig kvinna.
Foto: Robin Aron
Rolf Skårman försvarade den yngre brodern (mannen i vit tröja) i rätten under torsdagens häktningsförhandling. Rolf Skårman har på bilden just lämnat rättsalen
Foto: Robin Aron
Massiv utredning. Efter att kropparna hittades på Bävedalsvägen har polisen genomfört en massiv insats som ligger bakom häktningen av de misstänkta trippelmördarna.
Foto: Robin Aron
En stad i chock. Uddevalla har efter trippelmordet inte varit sig likt efter att tre unga människor mördades i centrala staden.
Foto: Robin Aron
18-åriga Jonna från Trollhättan var barndomsvän med den mördade kvinnan.
Foto: Privat
Nära vänner. De misstänkta männen, två bröder i 20-årsåldern, beskrivs som tidigare nära vänner till de mördade männen. Flera vänner till Rawand och Alaa har sett bröderna lämna sina kondoleanser efter mordet.
Foto: Privat
Kända av polisen. Det är inte första gången de två bröderna haft problem med rättvisan. De båda männen är tidigare dömda för grov misshandel - i samma ärende där även Alaa Farraj och Rawand Aziz dömts.
Foto: Privat
Rawand Aziz, 22, sköts till döds i trippelmordet.
Foto: Privat
På eftermiddagen söndagen den 8 mars slog tungt beväpnad polis till mot en lägenhet i Uddevalla. Två personer greps misstänkta för morden.
Foto: Robin Aron
Anna-Sara, 22, och hennes sambo Dennis, 23, följde händelserna från sin balkong i närheten.
Foto: Robin Aron
Liselotte Johnssons son var vän med de avlidna.
Foto: Robin Aron
Högen med blommor blev bara större dagen efter trippelmordet i Uddevalla.
Foto: Robin Aron
Tre döda personer hittades i Uddevalla på lördagen. Peshtivan Mahmoud, 23, och Arber Plava, 29, deltog på minnesstunden i moskén.
Foto: Christer El-Mochantaf
Uddevalla sörjer de tre unga personerna som mördats.
Foto: Robin Aron
"Det var en person som var ute på sin morgonjoggning som upptäckte en död person i en bil", säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.
Vittnen ska ha hört flera smällar under natten. Polisen har tagit del av de uppgifterna.
Foto: Robin Aron
Kriminologen Leif GW Persson menar att det kallblodiga trippelmordet i Uddevalla i allra högsta grad var planerat.
Foto: Ylwa Yngvesson
"Det är klart att man blir rädd sådant här händer, det är fruktansvärt," säger Anna-Lena Alexandersson, 53 från Uddevalla.
Foto: Privat
Vad händer i lilla Uddevalla? Det är helt fruktansvärt, säger Margot Magnusson.
Foto: Privat
1 / 23

Tidigt på lördagsmorgonen hittade en joggare en död person i en bil i ett bostadsområde i Uddevalla - strax efter hittades ytterligare två kroppar i anslutning till bilen.

Enligt polisen har alla tre – en ung kvinna och två män – blivit ihjälskjutna.

– Platsen där kropparna hittades är även brottsplatsen, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Polisen jagar nu två personer som ska ha lämnat platsen på moped.

På lördagsmorgonen hittade en joggare en död person i en bil som stod parkerad i ett villaområde längs Bävedalsvägen i Uddevalla. I nära anslutning till bilen låg ytterligare två döda personer och polisen konstaterade tidigt att det rörde sig om ett trippelmord.

Enligt flera vittnen som GT pratat med hördes smällar i området under natten och på lördagskvällen bekräftade polisen att dödsoffren blivit skjutna.

– Det är två män födda 1993 och 1992 och en kvinna född 1996. Samtliga är skjutna till döds, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

"Det är fruktansvärt"

Enligt bekanta till de mördade personerna ska en av männen haft en relation med kvinnan.

Det finns inga uppgifter om misstänkta gärningsmän i nuläget och polisen har varit förtegen kring eventuella motiv. Polisen skulle på eftermiddagen inleda dörrknackning i området för att försöka samla information.

– Polisen är speciellt intresserade av två personer på en moped som lämnat brottsplatsen i norrgående riktning längs Bävedalsvägen, säger Thomas Fuxborg.

Anna-Lena Alexandersson.
Foto: Privat.

Maud Abrahamsson joggade på lördagsmorgonen bara ett par hundra meter från där kropparna påträffades.

– Jag såg ingenting men jag läste om vad som hänt när jag kom hem. Det är fruktansvärt, säger hon.

Anna-Lena Alexandersson, 53 från Uddevalla är också skärrad.

– Det är klart man är rädd. Detta är fruktansvärt, säger hon.

Stormade avspärrningarna

Vid lunchtid samlades flera sörjande på platsen. Samtidigt stormade ett femtontal personer polisens avspärrningar runt brottsplatsen. Polisen tvingades använda batonger och hundar och för att stoppa dem.

Offren har färdats i en vit Audi A3 som hittades på platsen och som är tagen i beslag.

Vid 17-tiden hävde polisen sina avspärrningar på platsen.

– Vi har säkrat den tekniska bevisningen, säger Mattias Alm, yttre befäl.

Vet du något? Polisen nås på 114 14.