Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen Stefan rörd – hyllar allmänheten

Polisen sökte i brunn för att hitta Wilma, 17.
Stefan Kristiansson, lokalpolisområdeschef i västra Fyrbodal.Foto: Lovisa Waldeck
Wilma Andersson, 17.Foto: PRIVAT/MISSING PEOPLE

Lokalpolisområdeschefen Stefan Kristiansson, 63, hyllar Uddevallaborna och alla andra som hjälp till i samband med sökandet efter Wilma Andersson.

– Jag har aldrig tidigare varit med om ett sådant engagemang. Det har varit helt enastående. Fantastiskt. Det har gjort mig rörd, säger han.

Stefan Kristiansson, lokalpolisområdeschef i västra Fyrbodal, har varit polis i flera decennier. Men han har aldrig tidigare varit med om sådana insatser från privatpersoner som Uddevallaborna visat prov på under de veckor som sökandet efter försvunna Wilma Andersson pågått.

På polisens Facebook-sida skriver han bland annat: ”Efter 40 år i polisyrket har jag varit med om det mesta. Men de två senaste veckorna är de som påverkat mig allra mest.”

– Min tanke med inlägget var att uppmärksamma det stora engagemang som varit här i Uddevalla. Det har varit helt enastående. Det har gjort mig rörd. Invånarna har gått man ur huse och hjälpt till i sökandet, utvecklar Stefan Kristiansson, och framhåller även det ”oerhört stora” engagemanget internt hos polisen.

https://www.facebook.com/polisenvastrafyrbodal/photos/a.1504578189870923/2416604385334961/?type=3&theater

Wilma är död – avgörande fynd hittat:

Wilma är död – avgörande fynd hittat.

Polischefen: ”Det har gjort mig rörd”

Han skriver: 

”Jag är också oerhört stolt över det arbete som medarbetarna i Fyrbodal utfört, vi har också fått ovärderlig hjälp från Göteborg och övriga landet”.

Stefan Kristiansson har tidigare bland annat arbetat som polischef i olika områden i Göteborg, vid gränspolisen i region väst och som biträdande chef för länsordningspolisen. För nära ett år sedan tillträdde han sin nuvarande tjänst.

– Sökandet efter Wilma har påverkat mig starkt. Dels är det ärendet i sig. När är ung flicka är försvunnen... man relaterar tillbaka till sina egna barn. Man kan lätt sätta sig in i de anhörigas situation, säger han och fortsätter:

– Och dels handlar det om engagemanget för att hitta Wilma. Jag har aldrig skådat något sådant tidigare. Det har varit något alldeles oerhört fint. Det gör att man verkligen tror på människan. När det väl gäller så står vi där tillsammans oavsett om vi har det som jobb eller inte.

Polisen gick för några dagar sedan ut med att man gjort fynd som gör dem övertygade om att Wilma Andersson inte längre är vid liv. Hennes pojkvän, som är i 20-årsåldern, sitter häktad misstänkt för mord. Han nekar till brott.

Minnesceremoni för Wilma Andersson

Minnesceremoni för Wilma Andersson.