Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen söker efter Idol-Nicklas i fjorden

Saknas. Nicklas Hockers fans visade starka känslor när han blev utröstad ur "Idol" 2009. Sångaren var framförallt flickornas favorit. Nu är Nicklas försvunnen från sitt hem. Foto: Olle Sporrong

ONSALA. "Idol"-deltagaren Nicklas Hocker, 20, är fortfarande försvunnen.

Ett stort uppbåd letade efter honom när­heten av hemorten Onsala i går ochsökandet fortsätter i dag.

I dag ska sjöpolisen, tillsammans med sökhundar, söka igenom Onsalafjorden.

- Vi kan bara hoppas, säger Samuel Hocker, Nicklas pappa.

FAKTA

Nicklas Hocker, 20, försvann från sitt hem i Onsala natten mellan måndag och tisdag.

Signalement: Nicklas är 185 cm, har kort mörkblont hår, blå ögon, normal kroppsbyggnad. Troligen gula jeans.

T isdag förmiddag anmäler Nicklas mamma att han är försvunnen. Polis och sjöräddning börjar söka vid Kungsbackafjorden. Ett spår sjöräddningen går på är att han kan ha försökt att simma ut i vattnet och inte kommit tillbaka.

På en pir hittas några personliga tillhörigheter, bland annat en tröja och ett par skor. Räddningstjänsten söker med vattendykare. Sökandet avbryts på eftermiddagen när det aktuella området är genomsökt utan resultat.

I går genomsökte polisen återigen områden a kring Onsala, bland annat med hjälp av helikopter. På eftermiddagen gick hundra personer från frivilligorganisationen Missing People skallgång i flera timmar utan resultat.

Flickornas favorit i "Idol" 2009

Nicklas Hocker deltog i "Idol" 2009, där han blev en av de elva som gick vidare till veckofinalerna.

I första delfinalen sjöng Nicklas Pink-låten "Get the party started" och i den andra delfinalen, som hade Michael Jackson-tema, sjöng han "Black or White".

I tredje veckofinalen röstades Nicklas, som var en av flickornas favoriter, ut efter att ha framfört "Black hole sun" av Soundgarden.

Erik Grönwall blev 2009 års vinnare av "Idol".

Nicklas Hocker försvann från sitt hem i Onsala i Halland natten till tisdagen. Han har inte synts till sedan dess.

För tre år sedan var han känd som" Idol-Nicklas", en av favoriterna i tv-tävlingen. Han var en av de elva som gick vidare till veckofinalerna i "Idol" 2009.

Ett uppbåd på nära 100 personer, organiserat av Missing People, var ute och letade efter honom i områdena kring Onsala i går.

- Tidvis har Nicklas inte mått så bra, men allt verkade som vanligt när han lämnade hemmet i måndags kväll, säger pappa Samuel Hocker.

Söker i Onsalafjorden

Polisen sökte, bland annat med helikopter, medan räddningstjänst och sjöräddning letade med båtar och dök i vattnen utanför Onsala - dock utan resultat. Polisen har även haft en helikopter uppe som patrullerat kuststräckan Kungsbackafjorden under gårdagen. Ärendet är nu överlämnat till närpolisen i Kungsbacka som följer in de tips som kommer in.

Sökandet har fortsatte i dag. Under torsdagen ska sjöpolisen från Göteborg söka igenom Onsalafjorden. Till sin hjälp har de sökhundar som är specialiserade på att hitta personer i och under vattnet.

- De kommer fortsätta söka tills de gör bedömningen att de sökt igenom hela området, säger David Lorentz.

Han fortsätter:

- Men det är lurigt med vatten. Det är ju strömt i fjorden. Man har ju öppet hav utanför.

Klockan 16 i eftermiddag ska även Missing People genomföra en ny skallgång.

- Vilken plats vi kommer utgå från och vilket område vi kommer fokusera beror lite på vad som händer under dagen. Vi får fatta beslut om det senare, säger Jessicka Kangasniemi, ordförande för Missing People.

Hur många räknar ni med att bli?

- Vi hoppas bli lika många som igår, ett 100-tal.

Mobil hittad

På en pir nära bostaden nere vid vattnet hittade man Nicklas mobiltelefon och tröja. Därför koncentrerades sökandet i början till det området.

Nicklas var populär bland de unga tjejerna när han var med i "Idol". Han hade många fans som beklagade att han åkte ut redan före finalen.

- Det var en stor press på Nicklas det året. Efter "Idol" kände han mest för att bara vara för sig själv och drog i väg på en resa till Australien, berättar hans pappa.

Vännerna med i skallgången

Från Sydney fick föräldrarna ett samtal från ett sjukhus där han blivit inlagd.

- Vi fick flyga ner och hämta honom.

Sedan dess har Nicklas kommit tillbaka i vardagen igen och i bekantskapskretsen är han mycket omtyckt. Flera av hans vänner var med i gårdagens skallgång. Många grät öppet och tröstade varandra.

- Det känns bra med det här stödet från alla runt omkring. Jag kan bara hoppas att det leder fram till ett lyckligt slut, säger Samuel Hocker.

Bäste vännen Victor Karlsson, som var med Nicklas på Australien-resan:

- Jag träffade Nicklas för en vecka sedan och vi hade lika trevligt tillsammans som alltid. Det här är obegripligt.

Här, runt Onsala, pågår sökandet efter Nicklas

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!