Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen snubblade över misstänkt sexköp

Foto: Lennart Rehnman

Polisen var egentligen på First hotell i ett annat ärende – när de upptäckte det förmodade sexköpet.

Polisen gick in på hotellrummet – och avslöjade affären.

En man i 50-årsåldern åtalas nu för köp av sexuell tjänst vid Göteborgs tingsrätt. Köpet ska ha ägt rum på First hotell i centrala Göteborg. Men det var inte på grund av det misstänkta sexköpet som polisen befann sig på hotellet.

– Polisen var på plats i ett annat ärende när det uppdagades, säger kammaråklagare Annika Boman.

Enligt förundersökningen befann sig gränspolisen på hotellet när de upptäckte kvinnan som mötte upp mannen i lobbyn. Sedan såg de hur kvinnan och mannen åkte upp till hennes hotellrum.

Polispatrullen gick sedan in i hotellrummet – där de upptäckte kvinnan och den misstänkte sexkunden.

Gardinerna hade dragits för fönstret och polisen hittade flera använda kondomer på rummet.

"Massage"

Man delgav mannen misstanke om sexköp – själv förnekar han brott.

– Jag var här för att få massage. Det är en japansk massage som kallas för Nuru. Jag satt och googlade på datorn i förmiddags och så kom jag in på detta. Jag hittade en annons och så skickade jag sms och pratade i telefon. Så bestämde vi träff här på hotellet, säger mannen i polisförhör.

För polisen beskriver han massagen så här:

– Det är en japansk massage där man skall vara naken och använder en olja så det är ganska kletigt.

Kvinnan säger dock till polisen att hon befinner sig i prostitution och att hon och mannen i 50-årsåldern träffats för att han skulle köpa sex. Hon säger att han betalade henne 2 200 kronor.

Kammaråklagare Annika Boman vet inte om fler sexköp har ägt rum på hotellet.

– Det kan inte jag uttala mig om, jag vet inget om andra omständigheter på platsen, säger hon.

Många som misstänks för sexköp och som inte bestrider brottet får i stället strafföreläggande – och brottet leder då alltså inte till åtal. Mannen i 50-årsåldern godtog däremot inte strafföreläggande utan förnekar brottsligheten. Det är också därför ärendet lett till åtal.

Förra året dömdes en socialchef i Värmland för att upprepade gånger köpt sex. Hans tidigare arbetsgivare gick då med på att ge honom 450 000 kronor - för att han slippa att chefen jobbade kvar.