Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen Patrik misshandlad av ungdomsgäng – på badhuset

Patrik Nordgrens svullna läpp efter attacken. Två av hans tänder är lösa.Foto: PRIVAT
Patrik Nordgren under sitt arbete som polis i Göteborg.Foto: TOMAS OHLSSON

Polisen Patrik Nordgren besökte badhuset i Borås tillsammans med sina barn.

Då ingrep han mot ett stökigt ungdomsgäng – som svarade med att misshandla honom.

– Jag får två knytnävsslag med full kraft. Jag har två lösa tänder och rejält svullen överläpp. Det känns för djävligt att ens barn blir inblandade i en sån här situation, säger han.

Det var vid 15-tiden på söndagen som polisen Patrik Nordgren, som till vardags jobbar i Göteborg, skulle besöka Stadsparksbadet i Borås. Med sig hade han sina barn och deras kusiner.

Men redan vid entrén märkte han att något inte stämde.

– Jag ser att hon i receptionen är ganska skärrad. Hon ser mitt polisleg som jag har bredvid Visakortet och hon säger att hon väntar på mina kolleger då det varit hotfulla personer inne på badet. Då säger jag att jag kan gå in och hjälpa till i väntan på kollegerna, säger han.

Patrik lämnar barnen hos receptionisten och följer med en badvakt in i omklädningsrummet.

– Badvakten pekar på två personer och säger ”det är de här som levt djävul”. Jag visar mitt polisleg och säger att det är lika bra att de lämnar.

Misshandlad på badhuset

Efter viss argumentation går ungdomarna med på att lämna omklädningsrummet. Patrik följer efter för att se till att de faktiskt lämnar badet. Men runt hörnet står ytterligare sex till tio personer som badvakten berättar deltagit i det tidigare stöket.

– Då säger jag åt dem att gå därifrån. Då börjar den ena killen hånskratta mot mig. Jag håller upp honom mot skåpet och säger ”ni ska ut härifrån” och då flyger samtliga på mig.

– Jag hamnar i ett läge där jag blir upptryckt mot en vägg. Bakom ryggen så kommer det en kille och plötsligt känner jag att jag får ett knytnävsslag i ansiktet. Sedan kommer ytterligare ett. Jag får två knytnävsslag med full kraft.

I tumultet som uppstår kommer badvakterna för att hjälpa Patrik. Snart anländer också de utlarmade poliskollegerna och får kontroll över situationen.

Patrik Nordgren.Foto: ROBIN ARON

Patrik är upprörd över det som inträffat.

– Det känns för djävligt. Här är jag med fyra barn och sedan ser de pappa sitta med en ispåse mot ansiktet, blödandes från munnen. När jag bara försökt hjälpa till.

Hur mår du nu?

– Sådär. Jag är lite skärrad. Jag har ju jobbat i yrket många år och åkt på stryk några gånger. Men jag var inte riktigt beredd på att det skulle ske när jag skulle åka och bada med barnen.

Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, bekräftar att det upprättats en anmälan om våld mot tjänsteman i samband med händelsen.

– Det är ett gäng 13- till 15-åringar som stökat där inne och ofredat flera badande. Personalen känner till dem sedan tidigare. Vi hart kört hem en till lämplig vuxen. Det är soc som sköter hela ärendet.

– En anmälan om våld mot tjänsteman är upptagen, säger Ljung.

Misstror rättssamhället

För drygt två år sedan bestämde sig Patrik för att sluta som polis. Men det löftet har han alltså inte lyckats infria.

– Jag jobbar 50 procent på polisen på Göteborg. Jag försöker trappa ner det. Men det är någon form av ett kall. Men jag har varit tjänstledigt och jobbat på ett LSS-boende. Jag sitter även i fullmäktige i Härryda för Kristdemokraterna.

 

 

Senast i onsdags blev en civil polisman brutalt misshandlad i samband med ett avvisande på Resecentrum i Skövde. Han vårdas hemma av familjen för sina skador.

Vad tänker du om den händelsen och nu det här?

– Jag har inte mycket förtroende kvar för rättssamhället. Jag som är polis, som ska skydda det demokratiska samhället, har inte lika mycket skydd och rättigheter som andra. Det blir mer slentrian av det, att ”det här ska du tåla”. Även om det nu gjorts en anmälan om våld mot tjänsteman så har jag inga större förhoppningar, avslutar Patrik Nordgren.

Han kommer att besöka sjukhuset under söndagskvällen för att få vård för sina skador.