Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

70-tal personer i bråk: ”Handlar om småsaker"

Här är några av dagens största inrikesnyheter.
Foto: BILDBYRÅN

Ett 70-tal personer var för ett par veckor sedan inblandade i ett bråk i Vänersborg.

Det har också varit bråk på andra håll, skriver Ttela.

Polisen berättar för tidningen vad de tror är den bakomliggande orsaken.

– Oftast handlar det om småsaker som kan eskalera till oprovocerade bråk, säger Steve Johansson Sandén, kommunpolis, till tidningen.

Den 18 november var ett 70-tal personer inblandade i ett storbråk i närheten av Sportscentrum i Vänersborg. Ttela skriver att det spårade ur helt.

Bland annat ska en person ha fått sin bil påkörd och en annan person ska ha hotat med att hämta en pistol. Det bar också personer som slogs med varandra.

Det är inte det enda bråket i staden, skriver tidningen. 

– De är 15 till 17 år ungefär. Vid något tillfälle har även äldre personer varit inblandade, men framför allt är det yngre, säger Steve Johansson Sandén, kommunpolis i Vänersborg om de inblandade, till Ttela.

Polisen: ”Trots allt hoppfull” 

Han menar också att det handlar om småsaker som gjort att bråken eskalerat och att det kan vara relaterat till saker som hänt på internet eller till pojk- eller flickvänner.

Trots det stora bråket så har de anmälda brotten i området där Sportcentrum finns minskat de senaste två åren, skriver Ttela. Enligt polisen har det minskat med två tredjedelar efter ett medborgarlöfte där man arbetat brottsförebyggande och trygghetsskapande.

– Föräldrarna har en viktig roll också. Hela samhället och vuxenvärlden måste vara gränssättande och man måste lära sig att det inte är okej att leva rövare vid exempelvis idrottsanläggningar eller i skolmiljöer. Gränssättande och relationsbyggande är något vi jobbar mycket med och trots allt är jag hoppfull inför framtiden, säger Steve Johansson Sandén, till tidningen.