Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen misstänker upptrappat gängkrig

OMHÄNDERTOGS. Mellan 10 och 15 personer, både kvinnor och män, omhändertogs vid Albanska föreningen och förhördes.
GÖTEBORG. Svårt blödande kröp mannen ut från källaren.
I sitt eget blod avled han på grusplanen.
Det brutala mordet misstänks ha kopplingar till det upptrappade gängvåldet i Göteborg.
I går slog polisen till både mot Albanska föreningens och Hells Angels lokaler.
Klockan 5.53 i går morse fick polisen ett anonymt telefonsamtal om mordet. Den första patrullen fann mannen, som var i 35-årsåldern, liggande i en stor blodpöl på Ångpannegatan. Enligt uppgift till GT var han skjuten, och blodspåren visar att mannen attackerades längst ned i en källartrappa utanför en industrianläggning. Han lyckades ta sig upp till gårdsplanen innan hans krafter tog slut. I byggnadens källare fanns tidigare en idrottsförening. För ett par år sedan gick Hells Angels in och förstörde sex spelmaskiner som fanns där. Mittemot mordplatsen på Ångpannegatan ligger en ökänd svartklubb.

Hells Angelmedlem

Lokalerna ägs av en privatperson som hyr ut dem till en Hells Angels-medlem, som i sin tur hyr ut lokalerna - men utan att ge några pengar till ägaren. - HA-killen har en del meningsfränder som kommer upp där. Uthyrningen är bara en grej för att få in pengar och ägaren får inte en spänn, säger en poliskälla. Polisen gick i går eftermiddag in i lokalerna med hjälp av låssmed. En teknisk undersökning genomfördes och området spärrades av. Omkring tre timmar efter att mannen hittats död gjordes en stor razzia mot Albanska föreningen några hundra meter bort på Odalsgatan. Ett tiotal poliser deltog i tillslaget.

30-tal personer

- Det var säkert 30 personer, kvinnor och män, i alla åldrar, som ställdes upp med händerna mot väggen, berättar Dariusz Gnarovski från Finsk-svenska föreningen, som har lokalerna vägg i vägg. Ett tiotal personer togs in för förhör, och senare under eftermiddagen förhördes ytterligare lika många. - Brottsrubriceringen är mord och en förundersökning har inletts, men vi har ingen misstänkt gärningsman. Ingen har gripits, säger Frans Dahlén, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Gängrelaterat

Kopplingen till Albanska föreningen och Hells Angels gör att en av polisens teorier är att mordet kan vara gängrelaterat. Sedan i somras har våldet mellan Hells Angels, Bandidos, Naserligan och Original Gangsters trappats upp med flera fall av skottlossning och bilbomber. Den avlidne mannen är sedan tidigare känd av polisen.