Under söndagen började polisens tekniker att gräva i ladan. Foto: Anna SvanbergUnder söndagen började polisens tekniker att gräva i ladan. Foto: Anna Svanberg
Under söndagen började polisens tekniker att gräva i ladan.  Foto: Anna Svanberg
Teknikerna började gräva i ladan där de tidigare gjort fynd. Foto: Anna SvanbergTeknikerna började gräva i ladan där de tidigare gjort fynd. Foto: Anna Svanberg
Teknikerna började gräva i ladan där de tidigare gjort fynd.  Foto: Anna Svanberg
Polisen letade bevis under söndagen vid den lada som varit avspärrad sedan i söndags. Foto: Alex LjungdahlPolisen letade bevis under söndagen vid den lada som varit avspärrad sedan i söndags. Foto: Alex Ljungdahl
Polisen letade bevis under söndagen vid den lada som varit avspärrad sedan i söndags. Foto: Alex Ljungdahl
Polisens tekniker jobbar under söndagen med att söka i genom ladan i Husaby. Foto: Alex LjungdahlPolisens tekniker jobbar under söndagen med att söka i genom ladan i Husaby. Foto: Alex Ljungdahl
Polisens tekniker jobbar under söndagen med att söka i genom ladan i Husaby.  Foto: Alex Ljungdahl
Polisen kommer hålla flera avspärrningar i området även under söndagen. Foto: Anna SvanbergPolisen kommer hålla flera avspärrningar i området även under söndagen. Foto: Anna Svanberg

Polisen kommer hålla flera avspärrningar i området även under söndagen.

 Foto: Anna Svanberg
Under söndagseftermiddagen spärrade polisen av ytterligare en byggnad i anslutning till kaféet. Foto: Anna SvanbergUnder söndagseftermiddagen spärrade polisen av ytterligare en byggnad i anslutning till kaféet. Foto: Anna Svanberg
Under söndagseftermiddagen spärrade polisen av ytterligare en byggnad i anslutning till kaféet.  Foto: Anna Svanberg
Foto: Anna SvanbergFoto: Anna Svanberg
 Foto: Anna Svanberg

Polisen letar nya spår på gamla fyndplatsen

Publicerad

Missing people gjorde ett fynd som ledde till gripandet av två män och en kvinna.

En av de litauiska medborgarna är känd av polisen i Litauen sedan tidigare.

Nu har polisen spärrat av ett rött hus – 300 meter från det kafé där Lisa Holm jobbade.

– Vi letar efter spår som kan användas som bevis, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen.

De två personerna som är misstänkta för mord anhölls under fredagskvällen. Missing people gjorde ett avgörande fynd som ledde till gripandet.

Nu har polisen spärrat av ett hus 300 meter från kaféet där Lisa Holm, 17, arbetade.

– Vi letar efter spår som kan användas som bevis i utredningen, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen.

Grävde i ladan

Under söndagen grävde man även i den lada där polisen tidigare gjort fynd. Tre tekniker grävde i marken inne i ladan. En plats som har sökts av sedan tidigare.

Vitklädda teknikerna rörde sig även in i ett rum inne i ladan. Man hade med sig bruna papperspåsar för att samla in eventuella fynd.

Fyndet man gjorde i fredags kunde kopplas till Lisa vilket gjorde att polisen kunde gripa tre personer. Men man vill ännu inte berätta var kroppen efter den avlidna 17-åringen hittades.

– Det är en plats i sökområdet vid kaféet, säger Tommy Nyman.

Polisen kommer hålla flera avspärrningar i området även under söndagen.

– Det kommer finnas en tydlig polisnärvaro i området och vi har en del vittnen kvar att höra, säger Tommy Nyman.

Renoverade taket

Två män i 30-årsåldern och en kvinna är anhållna av polisen. De är byggarbetare och arbetade med att renovera taket mittemot den lada där Lisa Holm arbetade.

Den gripna kvinnan ska enligt uppgifter tidigare ha jobbat som städare i kaféet.

En av de två gripna litauiska medborgarna är bekant sedan tidigare av den litauiska polisen. Det berättar poliskommissarie Andrzej Roginski för den litauiska webbtv-kanalen Irytas tv.

– Två litauiska medborgare är anhållna, säger han. De är enkla arbetare som har åkt för tillfälligt jobb i Sverige och har anhållit misstänkta för delaktighet i mord.

Känd av polisen

Enligt litauisk polis är det en av medborgarna som är känd av polisen sedan tidigare.

– Den ena personen är helt okänd av polisen. Den andre har vi lite information om, men jag vill inte kommentera detta ytterligare.

Under söndagen höll kaféet där Lisa Holm, 17, arbetade stängt. Det strömmade människor från hela Skaraborg för att lägga blommor och tända ljus utanför kaféet.

– Stämningen är nedstämd. Det är många som är ledsna. Man har levt på hoppet de senaste dagarna, säger Claes Björndahl, präst i Götene församling.

Kaféägaren meddelade att de kommer att öppna kaféet under måndagen. Det är ett önskemål från familjen.

Gustaf Nilsson
Gustaf Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER