Polisen letar efter mordoffer i Trollhättan

Tungt beväpnade. Ett område i centrala Trollhättan spärrades av när tungt beväpnad polis tog sig in i en lägenhet. Trots att ingen kropp hittades har polisen inlett en förundersökning om misstänkt mord. "Det är så stora mängder blod att ingen människa skulle överleva", säger Göran Andreasson vid polisen.
Foto: Läsarbild

TROLLHÄTTAN. Blodspår i en trappuppgång orsakade ett massivt polisuppbåd på söndagskvällen i centrala Trollhättan.

Den stora mängden blod som påträffats har fått polisen att inleda en förundersökning om mord.

- Det är så mycket blod att ingen människa skulle överleva. Men vi har inte hittat någon kropp, säger Göran Andreasson, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Under måndagen kommer en teknisk undersökning av lägenheten göras.

Enligt polisen kallades en patrull till området Dannebacken i östra delarna av Trollhättan vid 15-tiden på söndagen efter att en person upptäckt blodspår i en trappuppgång. Spåren ledde patrullen in i en lägenhet där det fanns mer blodspår. Mängden blod har fått polisen att inleda en förundersökning om mord.

Stor mängd blod

- Det är så mycket blod att ingen människa skulle överleva. Men vi vet inte om det handlar om en eller flera personer, säger Göran Andreasson, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Sten Rune Timmersjö vid länkriminalpolisen i Trollhättan är förtegen om vad som hittills framkommit i utredningen.

- Vi har gjort vissa fynd i lägenheten som gör at vi misstänker att någon bragts om livet. Men vad det är för spår vill jag inte gå in på, säger han.

Har en person avlidit eller kan det röra sig om en kidnappning?

- Man kan ju alltid hoppas at någon kommer tillbaka.

Under gårdagskvällen blev flera personer sedan vittnen till hur tungt beväpnade poliser gjorde sig redo för en aktion i centrala Trollhättan.

"Känsligt läge"

- Det kom en jäkla massa snutar med sköldar och grejer. De boende fick inte gå in och sedan spärrade de av, säger Johan som tagit bilden ovan och som stod på hotellet mitt emot huset som polisen gick in i.

Men enligt honom kom polisen ut ur byggnaden tomhänt och lämnade platsen en stund senare.

Under söndagen gjorde polisen även tillslag på flera andra andresser i Trollhättan.

- Det hade ett samband med detta. Vi sökte personer som var av intresse. Förhör har pågått hela natten. Men jag vill inte gå in på vad vi fått fram, säger Sten Rune Timmersjö.

Finns det någon misstänkt gärningsman?

- Inte som det ser ut i nuläget.

Har ni något misstänkt brottsoffer?

- Nej, inte än. Vi väntar på den tekniska bevisningen och söker lägenhetsinnehavaren.

Under måndagen väntas en teknisk undersökning av lägenheten.

"Det var läskigt"

Annika Dahl-Olsen, 26, som bor i området träffade på en av sina grannar, som var upprörd.

- Hon berättade att det pågick en razzia av något slag med poliser och hundar. Hon tyckte att det var läskigt, hon fick inte gå in i sin egen trappuppgång.

En annan person tilläts inte komma in på gården av polisen när han skulle gå hem.

Ytterligare tillslag

- Det var en massa poliser där och vi kunde se att de var från insatsstyrkan. Det är inte så ofta de har headset och hjälmar annars. Vi kunde ta oss in efter en liten stund, eftersom det visade sig handla om en trappuppgång längre bort, säger han.

Enligt TT-Ela ska en insatsstyrka ha gjort ytterligare ett tillslag vid 21-tiden i en annan lägenhet i centrala Trollhättan, nära järnvägsstationen. Polisen vill inte kommentera uppgifterna.