Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen kraftsamlar mot knarket på Way Out West

Polisen räknar med att antalet anmälda narkotikabrott kommer att öka på årets Way Out West.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Polisen
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Polisen och socialtjänsten kommer att genomföra en riktad insats på årets upplaga av Way Out West.

– Målet med insatsen är att fånga upp ungdomar mellan 13 och 20 år som använder narkotika, säger polisens insatschef Andreas Staf-Welin.

Polisen har rapporterat ett fåtal narkotikabrott under festivalen de senaste åren men i år förväntas antalet anmälningar att öka. Det skriver polisen i ett pressmeddelande. 

– Det beror på att det är ett upptäcktsbrott. Ju mer polisen arbetar mot narkotikabrottslighet desto fler anmälningar blir det, säger polisens insatschef Andreas Staf-Welin i pressmeddelandet.

Han fortsätter:

– Målet med insatsen är att fånga upp ungdomar mellan 13 och 20 år som använder narkotika. Vi vet att tidiga insatser är viktiga för att bryta ett begynnande missbruk och därför samverkar vi med socialtjänsten som finns på plats på festivalen.

Långsiktigt projekt

I år lanseras också satsningen ”Let´s hear it from the crowd!” – ett samarbete mellan Way Out West och organisationen Svensk Live – med det uttalade målet att färre personer ska börja använda narkotika i samband med livekonserter.

– Från polisens sida står vi bakom initiativet och ser det som en viktig brottsförebyggande satsning, säger Andreas Staf-Welin i polisens pressmeddelande.

I år lanseras ”Let´s hear it from the crowd!” – en satsning mot narkotika på livekonserter.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES