Här erbjuds Christian att få träffa sin mamma – mot information. Foto: SVT Dokument inifrånHär erbjuds Christian att få träffa sin mamma – mot information. Foto: SVT Dokument inifrån
Här erbjuds Christian att få träffa sin mamma – mot information. Foto: SVT Dokument inifrån
Bröderna Christian och Robin i SVT:s dokumentär. Foto: SVTBröderna Christian och Robin i SVT:s dokumentär. Foto: SVT
Bröderna Christian och Robin i SVT:s dokumentär. Foto: SVT

Polisen köpslog med Christian, 7, i förhöret

Publicerad

Det sista förhöret som polisen höll med Christian, 7, om Kevins död varade i närmare fem timmar.

I dag – inför Dokument inifråns sista avsnitt i serien – kan SVT visa en inspelning från förhöret.

Där krävdes Christian sluta ett avtal, han skulle lämna uppgifter – mot att mamma fick komma in.

Under onsdagskvällen sänder SVT:s Dokument inifrån den sista delen i dokumentärserien om Kevin-fallet i Arvika 1998 då en fyraårig pojke hittades död och de två bröderna Christian, 7, och Robin, 5, av polisen anklagades för att ha dödat Kevin. 

I ett klipp från det sista förhöret med den äldre brodern Christian, 7, hör man hur pojken inte orkar prata längre. Där och då, föreslår polisen att sluta ett avtal med pojken.

Han skulle berätta en sak som han tänkte på. I utbyte skulle mamman få komma in och Christian få viska något till henne. När mamman kom in stängdes kameran av, men ljudet var fortfarande på.

– Jag orkar inte prata mer, sade Christian flera gånger och utstötte ett klagande ljud, enligt SVT. 

 

LÄS MER: Polisens egen kritik mot förhöret med Christian, 7 

Visar inslaget 18 år senare

När SVT och Dan Josefsson 18 år efter förhöret visar klippet för den nu vuxne Christian bryter han ihop och lägger ansiktet i händerna. 

Dessutom faller han i gråt.

– Om du berättar får du träffa din mamma, säger han refererande om vad han just sett.

Även hans föräldrar har reagerat mot situationen:

– Jag har aldrig någonsin på något vis förstått att det är så här de har betett sig, säger mamma Annika om polisen till SVT.

– Det är en komedi, en mardröm. Det är sjukt alltihopa, säger pappa Weine.

 

Den sista delen av Dokument Inifråns granskning av Kevin-fallet sänds på SVT1 i kväll, onsdag, klockan 20.00.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER