Polisen kartlägger stora delar av Ulricehamn i jakten på en mördare. Foto: Charbel Sader/Ulricehamns kommunPolisen kartlägger stora delar av Ulricehamn i jakten på en mördare. Foto: Charbel Sader/Ulricehamns kommun
Polisen kartlägger stora delar av Ulricehamn i jakten på en mördare. Foto: Charbel Sader/Ulricehamns kommun
En kvinna i 60-årsåldern hittades misstänkt mördad i Lassalyckans motionsområde i Ulricehamn förra veckan. Foto: HENRIK JANSSONEn kvinna i 60-årsåldern hittades misstänkt mördad i Lassalyckans motionsområde i Ulricehamn förra veckan. Foto: HENRIK JANSSON
En kvinna i 60-årsåldern hittades misstänkt mördad i Lassalyckans motionsområde i Ulricehamn förra veckan. Foto: HENRIK JANSSON

Polisen kartlägger hela staden i mördarjakten

Publicerad

En misstänkt mördare går lös.

Och i jakten på att hitta den som kan ha bragt en kvinna om livet i motionsspåret kartlägger polisen nu stora delar av Ulricehamn.

– Vi jobbar med att se över Ulricehamn den här dagen, säger spaningsledaren Helena Ericsson.

Drygt en vecka har gått sedan en kvinna i 60-årsåldern hittades död i skogen intill motionsspåret i Lassalyckans friluftsområde.

Under helgen satt en man anhållen skäligen misstänkt för mord. Misstankarna kvarstår, men han är frisläppt – och polisen jagar nu frenetiskt svar på mordgåtan.

 

LÄS MER: 40-tal poliser jagar misstänkt mördare

 

Nästan hela stan är satt under lupp.

– Vi jobbar med att se över Ulricehamn under den här dagen. Det är ett gediget arbete, säger spaningsledaren Helena Ericsson.

Polisen letade spår på platsen efter det att kvinnan hittades död i motionsområdet.Foto: HENRIK JANSSON

Polisen tömmer telemaster

Polisen tömmer telefonmaster i närheten av brottsplatsen och man granskar de övervakningskameror som finns i anslutning till den.

Om kamerorna fångat någonting av värde är Helena Ericsson tystlåten kring.

 

LÄS MER: Kommunen utreder hotbild efter kvinnas död

 

– Det är ingenting som jag uttalar mig om. Kameror och sådana bitar är sådant vi kollar på. Sedan har vi fått enormt mycket tips och alla ska bearbetas. I många fall är det någon som lämnat över ett nummer och sagt att de iakttagit något. Alla de personerna ska höras, säger Helena Ericsson.

Expertgruppen utreder

Polisen har fått ett preliminärt besked om hur kvinnan i 60-årsåldern dog, men det är något som hålls fortsatt hemligt. I dagarna kommer gärningsmannaprofilgruppen till Sjuhärad för att hjälpa till i utredningen.

En misstänkt mördare anhölls i helgen, men släpptes senare på fri fot.Foto: HENRIK JANSSON

– Vi har haft telefonmöten med dem, men de jobbar så att de läser in sig på det de ser och sedan kommer de hit för att med egna ögon få sig en bild av platsen. De kan få fram någon form av profil och så kan vi se om vi ligger i rätt riktning, säger Helena Ericsson.

Det är ingen annan än mannen i 30-årsåldern som ska ha suttit frihetsberövad misstänkt för mordet.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER