Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen i Västsverige växer ytterligare

Under förra året växte personalstyrkan hos polisen i region Väst med 260 medarbetare. Foto: FRITZ SCHIBLI

Under förra året så blev det 260 fler medarbetare hos polisen i region Väst, som är Västra Götaland och Halland. 

En ökning som väntas fortsätta – dessutom ska polisutbildningen bli lättare att söka, skriver polisen i ett pressmeddelande.

– Från och med nu i januari är det möjligt att söka till polisutbildningen när som helst under året, säger regionpolischef Klas Johansson i pressmeddelandet. 

Det har från och med årsskiftet blivit lättare att söka polisutbildningen, skriver polisen i ett pressmeddelande. 

– Från och med nu i januari är det möjligt att söka till polisutbildningen när som helst under året. Många känner säkert någon som skulle passa som polis. Då är det bara att tipsa dem om att de kan söka direkt, säger regionpolischef Klas Johansson, i pressmeddelandet.

Klas Johansson regionpolischef i Väst. Foto: LARS HEDELIN / POLISEN

Under förra året blev det 260 fler medarbetare i region Väst, vilket består av Västra Götalans och Hallands län, och i år väntas de anställda öka och polisen i regionen kommer troligtvis i år för första gången komma över 5 000 anställda medarbetare. 

Vill bli 10 000 fler i landet 

Årets prognos är att antalet anställda i Väst kommer öka med runt 210 medarbetare. Och då gå från dagens 4 960 till cirka 5 170 anställda.

– För att möta morgondagens samhälle behöver vi bli ännu fler polisanställda. För polisen är det lika viktigt att behålla de medarbetare vi har som att rekrytera nya, säger Klas Johansson i pressmeddelandet.

Enligt polisen är det också färre personer som väljer att lämna myndigheten och att de som lämnat i större utsträckning kommer tillbaka.

Polismyndighetens mål är att bli 10 000 fler poliser under de kommande åren, vilket ska vara nått i slutet av 2024. 

De nya antagningsreglerna till polisutbildningen

 Från och med januari 2020 är det möjligt att söka till polisutbildningen under hela året.

 

För att minska skillnaden mellan antalet sökande och de som faktiskt dyker upp till prövningen har möjligheten införts att söka till polisutbildningen när som helst under året.

 

Tiden mellan ansökan och besked kortas också till cirka 30 dagar mot tidigare 30 veckor.

 

Källa: Polisen