Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen i flera razzior mot arbetsplatser i Göteborg

Arbetsmiljöverket, polisen och flera andra myndigheter deltog i insatsen.
Foto: DN / Dagens Nyheter

Polisen, Arbetsmiljöverket och andra myndigheter har gjort tillslag mot flera arbetsplatser i Göteborg, skriver GP.

Tillslagen har varit en del av en nationell insats där tillslag har gjorts mot sammanlagt omkring 150 adresser.

Tillslagen i Göteborg har genomförts under de senaste två veckorna och målet har, enligt Johan Tallvik på Arbetsmiljöverket, varit att ”motverka arbetslivskriminalitet som skapar en dålig arbetsmiljö”.

Insatserna har varit ett samarbete mellan polisen, Arbetsmiljöverket, Skatteverket, Migrationsverket och flera andra myndigheter. Fokus har varit på företag inom bygg, skönhet, restaurang och bilvård, skriver GP.

Misstankar om människohandel

Tidningen berättar om ett tillslag i Frölunda där man på en byggarbetsplats avslöjade flera utländska medborgare som inte har haft rätt att befinna sig i Sverige. Vid ett annat tillslag avslöjades en skönhetssalong som misstänks ha bedrivit sin verksamhet helt svart. 

Man ska också ha haft ärenden som rört misstankar om människohandel.

– Människor far illa på de här arbetsplatserna på en nivå som jag tror att många privatpersoner har svårt att föreställa sig kan ske i Sverige, säger Johan Talvik, inspektionsansvarig på Arbetsmiljöverket i Göteborg, till GP.